Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Leasingul operational reprezinta doar 5% din flotele auto a peste 400 de firme locale - studiu

Leasingul operational reprezinta doar 5% din flotele auto a peste 400 de firme locale - studiu


Doar 5% din autovehiculele din flotele a peste 400 de firme au fost achizitionate prin leasing operational, in comparatie cu peste 45% procurate prin cumparare directa, potrivit unui studiu realizat de Nielsen la solicitarea ALD Automotive.

Studiul a fost realizat in prima jumatate a acestui an si a inclus numai companiile cu cel putin 15 autovehicule cu masa sub 3,5 tone.

Datele arata ca leasingul operational este preferat de clientii cu peste 50 de masini si este utilizat in general pentru automobile cu vechime intre 1 si 3 ani.

De asemenea, 10% dintre companiile participante la studiu si-au exprimat intentia clara si au mentionat ca este probabil sa achizitioneze masini prin leasing operational in urmatoarele 12 luni, in timp ce 27% dintre respondenti nu au luat inca o decizie.

Cercetarea a evidentiat si sursele de informatie utilizate de clienti atunci cand se documenteaza cu privire la serviciile de leasing operational.

Astfel, 53% dintre acestia au declarat ca se informeaza direct de la furnizorii de leasing operational, 34% folosesc internetul, iar 27% urmeaza recomandarile partenerilor de afaceri.

Pe locurile urmatoare se afla recomandarile de la prieteni si cunostinte si informatiile de la televizor si din reviste.

O treime dintre firme detin masini de peste 6 ani

O treime dintre firme detin masini de peste 6 ani, in timp ce 32% folosesc masini de 3 pana la 6 ani.

Totodata, 24% dintre firme au autovehicule cu vechimi cuprinse intre 1 si 3 ani si doar 11% dintre companii au cumparat masini noi cu mai putin de un an in urma.

Marcile preferate sunt Dacia, Renault, Ford, Opel, Volkswagen, Skoda si altele.

Cea mai mare parte a firmelor intervievate actiuveaza in transport - 29%, distributie si retail - 18%, industria alimentara - 8%, industria lemnului si mobilei - 5% si constructii - 4%.

Peste 70% dintre cei intervievati reprezinta firme locale fara birouri in alte orase si 23% sunt firme care au birouri si in alte localitati.

Mai mult de 65% dintre firme au mai putin de 50 de angajati in Romania, iar 64% dintre acestea au inregistrat o cifra de afaceri sub 50 milioane de euro.

Prezenta pe piata romaneasca din anul 2005, ALD Automotive este filiala BRD - Groupe Societe Generale si a grupului ALD Automotive.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 5446 ori
Citeste mai multe desprefirme leasing leasing studiu