Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Crestere de 8% pe piata de leasing operational in T1

Crestere de 8% pe piata de leasing operational in T1


Piata de leasing operational a crescut in primul trimestru cu 8% fata de sfarsitul lui 2011, la 40.356 de autovehicule, in conditiile in care in T1 au fost inmatriculate 2.261 de unitati prin leasing operational, a anuntat Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO).

"Cresterea de la 12%, la finele lui 2011, la 16% a cotei de masini livrate in leasing operational din total inmatriculari reprezinta o confirmare a faptului ca tot mai multe firme au apelat la aceasta forma de utilizare a autovehiculelor. Argumentul il reprezinta reducerea cheltuielilor cu administrarea parcurilor auto, pe langa o bugetare fixa pe termen lung si eliminarea unor riscuri care nu tin de core-business-ul lor", a declarat presedintele ASLO, Bogdan Apahidean.

Potrivit datelor centralizate de ASLO, in topul primelor cinci companii membre intra: ALD Automotive cu 16,8% cota de piata si o flota de 6.781 unitati, Porsche Mobility cu 16,5% cota de piata si 6.670 autovehicule, LeasePlan Romania cu 16,4% cota de piata si o flota de 6.600 de unitati, Arval Service Lease Romania cu 11,3% cota de piata si 4.545 unitati si RCI Finantare cu 3.141 autovehicule si o cota de piata de 7,8%.

Piata de leasing ar putea creste cu 20% in 2012

Pentru 2012, estimarea de crestere a pietei de leasing operational s-a modificat in sens crescator, la cel putin 20%, insemnand o valoare totala de peste 44.000 unitati.

"Desi in scadere fata de anul trecut, full service leasing (finantare si management de flote) a fost in continuare dominant in structura serviciilor solicitate, in primul trimestru, in randul companiilor membre ASLO, reprezentand 67,7% din portofoliu. Urmeaza serviciile de management de flote - 23,8% (in usoara crestere) si de cele de leasing operational (exclusiv finantare) - 8,5%, in usoara scadere fata de situatia inregistrata la sfarsitul anului 2011", se arata in comunicat.

In 2012, ASLO va continua seria de actiuni demarata in 2011, pentru crearea unor canale de comunicare cu partenerii de afaceri si cu autoritatile.

Membrii cu drepturi depline din Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) sunt ALD Automotive, Arval Service Lease Romania, DiRENT Group, Fleet Management Services, LeasePlan Romania, Porsche Mobility, Alexandros Long Term Rental, BT Finop Leasing, Hertz Lease, RCI Finantare Romania, Unicredit Leasing Fleet Management, Premium Leasing, iar cei patru membri asociati sunt Autonom Rent a car, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare, EurotaxGlass's Romania si SGS Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 5366 ori