Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata de leasing a scazut in primul trimestru la 240 milioane de euro

Piata de leasing a scazut in primul trimestru la 240 milioane de euro


Piata de leasing a inregistrat in primul trimestru o scadere de 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 242,86 milioane euro, pe fondul reducerii cu 19% a segmentului auto, la 173,2 milioane euro, a declarat marti presedintele ALB Romania, Antoaneta Curteanu.

"In 2010-2011 am vazut o crestere usoara a pietei in primul trimestru, insa estimarile nu s-au adeverit, iar in primele trei luni ale acestui an suntem cu 12% sub aceeasi perioada de anul trecut", a declarat Curteanu intr-o conferinta de presa a Asociatiei Societatilor Financiare ALB Romania.

Timbrul de mediu dauneaza pietei de leasing

Ea a aratat ca scaderea pietei a fost generata de mai multi factori, precum efectul introducerii timbrului de mediu, amanarea programului Rabla si lipsa de incredere a firmelor de a investi in aceasta perioada.

"Exista interes pentru reinnoirea parcului auto sau a celui industrial cu echipamente, dar clientii prefera sa amane decizia de a investi pana se va vedea o stabilitate economica si vor avea predictibilitate", a explicat Curteanu.

Declin de 60% pentru segmentul de leasing imobiliar

Segmentul de leasing imobiliar a avut in primul trimestru un declin de 60%, la 8,3 milioane de euro, echipamentele reprezentand motorul de sustinere a pietei de profil, cu un avans de 41%, la 61,34 milioane euro.

Ponderea autovehiculelor a scazut cu sase puncte procentuale, la 71%, cea a echipamentelor a avansat de la 16% la 25%, iar imobiliarele si-au diminuat cota cu trei puncte, la 4%.

Pe segmentul vehiculelor, automobilele si-au pastrat cota de 61% in primele trei luni, vehiculele comerciale usoare inregistrand un salt de la 12% la 14%, iar comercialele grele au consemnat un regres al ponderii de la 27% la 25%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3920 ori