Motoractive Leasing estimeaza finantari de 200 milioane euro in 2007

Marti, 05 Iunie 2007, ora 02:00
1611 citiri

Motoractive Leasing estimeaza pentru 2007 un volum de bunuri finantate in valoare de 200 milioane euro, in crestere cu 33% fata de 2006, ca urmare a lansarii de noi produse si a extinderii retelei de distributie, a declarat presedintele interimar al companiei, Felicia Relenschi.

In 2006 compania a finantat bunuri in valoare de 150 milioane euro. Cresterea inregistrata anul trecut a fost de 66% comparativ cu 2005, cand au fost finantate bunuri in valoare de 91,31 milioane euro.

"Compania Motoractive Leasing este specializata in produse de finantare auto, care reprezinta circa 90% din portofoliul companiei, majoritatea contractelor fiind incheiate pe o durata cuprinsa intre trei si cinci ani", a precizat Relenschi. Ea a amintit ca in luna februarie a acestui an Motoractive a lansat, in premiera in Romania, leasing-ul pe sapte ani pentru orice model sau marca de masina.

Presedintele interimar al companiei a mai spus ca, in prezent, Motoractive Leasing se afla in topul primilor zece jucatori ai pietei de profil, iar pentru urmatorii ani tinteste unul din primele cinci locuri.

GE Money, divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric controleaza 78% din capitalul Motoractive Leasing IFN (leasing auto si de echipamente) dupa o achizitie "la pachet" cu alte doua companii financiare, Estima Finance si Domenia Credit, finalizata in septembrie 2006.

Motoractive Leasing a semnat primele contracte in anul 1999, pana in momentul respectiv suma finantata depasind 300 milioane de euro. Compania ofera finantari de tip leasing pentru mai mult de 15.000 de clienti, persoane juridice, persoane fizice si persoane fizice autorizate.

Motoractive Leasing se adreseaza in principal segmentului corporatist, care reprezinta circa 70% din totalul portofoliului. Numarul persoanelor fizice care beneficiaza de serviciile firmei a crescut constant, pana la 30% din numarul total de clienti. Serviciile din portofoliu sunt reprezentate in special de finantarea vehiculelor (90%), dar exista o preocupare permanenta pentru cresterea ponderii finantarilor de echipamente.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)