Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tipuri de investitori

Tipuri de investitori

Pe piata de capital exista doua tipuri de investitori, si anume investitori activi, care demareaza numeroase tranzactii, speculand orice modificare a cotatiilor actiunilor (acestia mai sunt denumiti si speculatori), si investitori pasivi, cei care cumpara actiuni pentru a fi valorificate dupa o perioada mai lunga.

Acestia urmaresc sa castige din cresterea cotatiilor actiunilor firmelor, in care ei au investit, precum si din dividendele distribuite de respectivele societati, conform prezentarilor facute de societatea de intermediere financiara Broker Cluj, in ghidul investitorului.

Desi investitorii activi au sanse sa castige mai mult decat cei pasivi, uneori, din cauza unor speculatii nereusite si a comisioanelor mai numeroase, care trebuie platite, ei pot avea un castig chiar mai mic decat cel al investitorilor pasivi. In plus, efortul depus de acestia pentru administrarea propriilor portofolii poate fi mai mare.

In general, investitorii pasivi sunt cei care investesc sume de bani relativ mari si care nu au prea mult timp sa se ocupe de administrarea portofoliilor, acestia nedorind sa isi asume un risc prea mare.

Continuarea in Standard

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2340 ori