Te crezi destept? Fii coleg cu cei 200 de romani din Mensa, "Liga Oamenilor Super-Inteligenti"

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 00:00
4889 citiri
Te crezi destept? Fii coleg cu cei 200 de romani din Mensa, "Liga Oamenilor Super-Inteligenti"
Mensa

Daca obtii scoruri maxime la testele de inteligenta, ai un IQ peste medie si ti se spune in permanenta ca esti foarte inteligent, este posibil sa ai sanse sa intri in Mensa. Nu trebuie sa fii premiant Nobel ca sa te accepte. Din aceasta liga de oameni exceptionali fac parte actori, rapperi si chiar o vedeta Playboy.

Sa apartii de Mensa nu este doar o moda. O persoana care are acest lucru trecut in CV va vedea cum i se deschid zeci de usi si cum capata fara efort respectul tuturor.

Aceasta aparteneta este dovada ca inteligenta ta este iestita din comun si ca faci parte dintre cei mai destepti 2% dintre oamenii de pe aceasta planeta.

Iar pentru a intra in aceasta organizatie nu trebuie sa fii un inginer, profesor sau doctor de succes. In Mensa vei fi "coleg" cu Steve Martin, James Woods, Geena Davis, cu rapperul Chino XL, dar si cu vedeta Playboy Julie Peterson.

Daca va asteptati sa gasiti si vedete din Romania, veti fi dezamagit.

Conform reprezentantilor Mensa, in organizatie nu sunt prezenti romani cunoscuti in mass-media.

200 de romani in Mensa

Mensa Romania a reusit sa descopere pana in acest moment 200 de romani cu inteligente iesite din comun.

Acestia au trecut de testele create de Mensa UK, raspunsurile lor fiind evaluate tot de aceasta sucursala a organizatiei.

Dintre cei care au avut curajul sa se supuna acestor testari, doar aproximativ 40% au trecut cu brio.

Mihai Belcea, presedintele Mensa Romania, are incredere in inteligenta romanilor. Acesta spune ca exista sperante ca in perioada urmatoare sa se ajunga la un club de 2.000 de romani recunoscuti de Mensa.

Majoritatea membrilor si a celor care se supun testarilor sunt student si proaspat absolventi.

Mensa nu e un cec in alb

"Apartenenta la Mensa te ajuta in toate domeniile, mai ales in cariera, prin suportul primit de la ceilalti membri si prin recunoasterea publica", explica Belcea. Exista nenumarate institutii de invatamant si corporatii care pun mare pret pe acest lucru.

Insa, recomandarea este ca membrii sa dea dovada de modestie si sa nu considere ca apartenenta de Mensa este un cec in alb.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#test inteligenta, #mensa romania, #vedete mensa, #mensa cariera , #Stiri Leadership