Patronii europeni lucreaza mai putin decat ceilalti

Joi, 31 Mai 2007, ora 09:05
975 citiri

Sefii intreprinderilor europene muncesc mai putin decat omologii lor de pe alte continente, 50 de ore saptamanal fata de 53 de ore in medie in restul lumii, releva un studiu publicat miercuri de cabinetul de audit Grant Thornton, citat de AFP.

Patronii italieni petrec in medie 47 de ore saptamanal la birou, cei suedezi, olandezi, irlandezi si spanioli - 48, britanicii - 49, iar cei francezi - 50 de ore. Conducatorii de intreprinderi germani si greci depasesc media europeana, lucrand 52 de ore saptamanal.

Sefii societatilor din tari in curs de dezvoltare au tendinta de a lucra cel mai mult, indienii si argentinienii fiind in frunte cu 57 de ore in medie. Urmeaza Armenia si Botswana, dar si Australia cu 56 de ore.

Pentru tarile din sud-estul Asiei, media orelor lucrate saptamanal de patroni este de 53. Patronii chinezi sunt la birou 54 de ore saptamanal, iar cei americani 55.

Cabinetul a mai intervievat patronii despre nivelul lor de stres si a constatat o puternica corelatie a acestuia cu timpul petrecut la locul de munca si cu cresterea economica a tarii respective.

Daca 56 % dintre conducatorii de intreprinderi in lume se simt mai stresati in munca lor decat anul trecut, procentul lor ajunge la 84 % in China, 79 % in India si 76 % in Rusia.

In schimb, doar 27 % in Suedia si 37 % in Franta se declara mai stresati acum decat in anul precedent.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 7.200 de intreprinderi private in 32 de tari.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...