O tanara de 26 de ani, pe primul loc in topul celor mai bogate femei din Asia

Luni, 08 Octombrie 2007, ora 14:50
1121 citiri
O tanara de 26 de ani, pe primul loc in topul celor mai bogate femei din Asia

Yang Huiyan, in varsta de doar 26 de ani, promotor imobiliar, a fost desemnata drept cea mai bogata persoana din statul chinez, cu o avere ce atinge 16 miliarde dolari, potrivit clasamentului celor mai bogati asiatici, redactat de revista americana Forbes, anunta Reuters.

Aceasta suma o pozitioneaza pe fiica lui Yeung Kwok Keung, co-fondator al grupului imobiliar Country Garden Holdings Company Limited, pe primul loc al clasamentului celor mai bogate femei din Asia, potrivit unui comunicat al Forbes.

Tatal sau i-a lasat mostenire, in 2005, o parte din grupul pe care il controla.

Cel mai recent clasament redactat de Forbes contine un numar de 40 de miliardari chinezi, fata de doar 15 inregistrati in 2006, aceasta majorare a numarului de miliardari din China fiind explicata de revista americana prin dezvoltarea sectorului financiar chinez si prin cresterea spectaculoasa a pietei imobiliare.

Impreuna, cei 40 contabilizeraza o avere de 120 miliarde dolari, cu mult peste cele 38 miliarde dolari inregistrate in anul precedent, informeaza Reuters.

Dintre miliardarii Chinei, 12 sunt promotori imobiliari.

Anul trecut, cel mai bogat om din China a fost Huang Guangyu, fondatorul primului distribuitor chinez de materiale electrice si electronice, GOME, averea acestuia ridicandu-se la 2,3 miliarde dolari.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...