Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nissan remaniaza posturile de conducere

Nissan remaniaza posturile de conducere

Nissan Motor, al doilea producator nipon de automobile, care recent s-a declarat "in criza de performanta", a anuntat, vineri, demararea unei vaste proceduri de remaniere a conducerii, principalii responsabili trebuind sa renunte la mai multe functii regionale cumulate, relateaza AFP.

Directorul executiv al grupului, Carlos Ghosn, nu va mai conduce operatiunile Nissan din cele doua continente americane, iar numarul doi din companie, Toshiyuki Shiga, nu va ma fi presedinte al comitetului pentru adminisrarea pietelor straine, aici fiind incluse cele doua continente americane, Europa si Japonia.

Ghosn va fi inlocuit de catre Hiroto Saikawa, care va ocupa in continuare functia de vice-presedinte executiv insarcinat cu achizitiile. Pozitia lui Shiga va fi ocupata de Colin Dodge, care pana in acest moment era vice-presedinte al Nissan Europe. Shiga va ramane presedinte al comitetului specializat pe piata nipona.

Aceste schimbari ale conducerii vin pe fondul acuzatiilor analistilor si presei nipone conform carora Ghosn a acumulat prea multe functii si responsabilitate, acestia estimand ca inmultirea responsabilitatilor a afectat performantele grupului nipon. Ghosn a preluat in primavara anului 2005 conducerea grupului francez Renault si isi imparte timpul intre Japonia, Europa, America de Nord si restul lumii.

Nissan a facut in total 20 de modificari ale structurii de conducere. Remanierea vine intr-o perioada in care Nissan, ale carui performante comerciale din America de Nord, o piata cheie a comertului de automobile, au scazut mult mai mult decat era prevazut, si a redus estimarile financiare pentru anul fiscal 2006-2007.

Grupul a avertizat ca profitul net pentru aceasta perioada, care va fi publicat la sfarsitul lunii martie, s-ar putea reduce cu 12,6%. Ghosn a declarat ca grupul este "in criza de performanta" si a promis o serie de masuri pentru redresarea companiei.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 939 ori