Hewitt Associates ii invatape romani utilizarea capitalului uman

Marti, 19 Septembrie 2006, ora 01:04
1172 citiri

Hewitt Associates si-a lansat, luni, pe piata romaneasca, serviciile de consultanta in capital uman, dezvoltate si testate la nivel international, pe care le va implementa in Romania cu ajutorul partenerului local Pluri Consultants.Odata cu parteneriatul cu Pluri Consultants, Hewitt lanseaza pe piata din Romania o gama de produse si servicii de consultanta in domeniul resurselor umane, dintre care primele pe care le va aplica vor fi Best Employers Survey (o clasificare a celor mai bune companii, in ceea ce priveste politica de angajare) si Total Compensation Measurement (studiu pe salarizare).

Best Employers Survey (BES) este un studiu care va putea oferi o clasificare reala a companiilor din punct de vedere al imaginii pe care o au ca angajator in piata fortei de munca. Pe langa un top 10 al celor mai buni angajatori, care va fi publicat in februarie, un alt avantaj al acestui studiu va fi furnizarea unei serii de informatii atat despre angajati cat si despre angajatori. Studiul se va desfasura concomitent in 13 tari din Europa Centrala si de Est, si vor intra in competitie peste 500 de companii si peste 100.000 de angajati.

"Prin acest studiu vrem sa-i mobilizam pe cei care conduc marile companii sa-si puna problema cum sa obtiona rezultatele cele mai bune cu oamenii pe care ii au", a spus reprezentantul Hewitt Associates, Zsolt Szelecki. "Astfel vor afla ce se intampla in compania lor, pentru ca, de multe ori, directorii generali nu vad sau nu vor sa vada ce se intampla in ograda lor", a mai spus Szelecki.

BES ii va ajuta pe managerii de companii sa afle cum pot creste nivelul de satisfactie al angajatilor, prin comparatia cu ceea ce se intampla in celelalte tari participante.

Studiul se adreseaza companiilor care au peste 50 de angajati si cel putin un an de experienta pe piata din Romania. Inscrierea la acest studiu este gratuita, colectarea datelor se va face in octombrie, iar topul 10 al celor mai bune companii va fi publicat in februarie 2007. Companiile pot afla pe gratis pozitia pe care o detin in top, dar accesul la orice alte date se va face contra cost.

Total Compensation Mesurement (TCM) este un alt produs pe care Hewitt il lanseaza in Romania, produs care are o existenta de 25 de ani pe piata mondiala, fiind folosit ca instrument pentru cresterea eficientei si imbunatatirea competitivitatii programelor de salarizare a peste 1.600 de companii din 30 de tari. "TCM este un studiu pe salarizare, dar ceea ce aduce nou este ca se refera la compensatia totala, se iau in considerare, pe langa salariu, compensatiile si beneficiile de genul asigurarile medicale, masina de la serviciu etc.", a spus managerul de proiect din partea Pluri Consultants, Roxana Morozan. Prin intermediul acestui studiu, companiile vor afla daca sunt competitive si li se vor oferi solutii penru imbunatatirea pachetului de compensatii si beneficii oferit angajatilor.

Companiile care vor dori sa-si comande un TCM vor trebui sa plateasca o suma "cu 30% sub nivelul pietei", a spus Roxana Mozoran.

Hewitt Associates este una dintre cele mai importante organizatii la nivel mondial dedicata exclusiv capitalului uman, cu peste 22.000 de angajati in 35 de tari. Zsolt Szelecki a spus ca Hewitt s-a hotarat sa actioneze si in Romania pentru ca "piata de consultanta din Romania are un potential urias de crestere in urmatorii doi-trei ani. Numarul in continua crestere a clientilor nostri internationali care isi implementeaza sau dezvolta afaceri in Romania ne semnaleaza si cresterea nevoii de consultanta in domeniul resurselor umane in plan local, incluzand aici servicii de management al carierei, de consultanta pentru schimbari sau restructurari organizationale si HR sourcing", a adaugat reprezentantul Hewitt Associated.

NewsIn

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...