Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gestionarea conflictelor in organizatii

Gestionarea conflictelor in organizatii

In mediul organizational, violenta isi gaseste, adesea, debuseu sub forma agresivitatii verbale, ce poate aduce numeroase prejudicii firmelor si angajatilor. Pentru a dezamorsa si a preveni eventualele neintelegeri aparute la locul de munca, editura Polirom va recomanda volumul "Gestionarea conflictelor in organizatii" al profesorului Arthur H. Bell.In cartea sa, Arthur H. Bell investigheaza atat motivatiile si metodele agresorilor, cat si psihologia si comportamentul victimelor, prezentind strategiile de prevenire a abuzurilor lingvistice si de recuperare in urma unor astfel de situatii. Angajatilor, lucrarea le ofera un veritabil ghid de gestionare a relatiilor interpersonale la locul de munca, iar companiilor, un prilej de constientizare a mediilor de lucru ostile, prezente de multe ori chiar in interiorul lor.


Pentru a detalia fiecare dintre capitolele: Cui ii pasa de agresiunile verbale • Ce este abuzul de limbaj • Cum recunosti atacul verbal • Factori de vulnerabilitate • Profilul agresorilor verbali • Cum sa punem capat abuzului verbal • Citeva scenarii ale agresiunii • Abuzul verbal, sanatatea si productivitatea • Descrierea unui loc de munca lipsit de atacuri verbale, autorul recurge la exemple verosimile, ajutandu-l pe cititor sa inteleaga mai bine situatiile despre care se vorbeste si, mai ales, sa se poata pune atat in locul "victimei", cat si a "agresorului".

Arthur H. Bell este profesor de managementul comunicarii si director al programelor comunicationale la Masagung Graduate School of Management, Universitatea din San Francisco. A fost consultant pe probleme de comunicare pentru numeroase companii din top Fortune si a publicat peste 40 de carti si sute de articole despre managementul strategic, comunicare si limbaj.

Volumul Gestionarea conflictelor in organizatii - Tehnici de neutralizare a agresivitatii verbale - costa 19,95 lei si face parte din colectia Cariera. Succes. Performante. Seria Practic.

Bloombiz

(Sursa: Editura Polirom)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3043 ori