Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Femeile japoneze, cu trei pasi inaintea investitorilor barbati privind tranzactiile online

Femeile japoneze, cu trei pasi inaintea investitorilor barbati privind tranzactiile online

Investitorii femei din Japonia au castigat mult mai mult din trazactiile cu actiuni pe internet, in ultimul an, fata de investitorii barbati si sunt mult mai active in tranzactiile speculative, a aratat un sondaj publicat joi si citat de Reuters.

Intr-un sondaj anul anterior, in timpul caruia indicele bursier Nikkei 225 a urcat cu 53%, investitorii individuali barbati au fost castigatori detasati, cu un castig de 1,1 milioane yeni, fata de femei, cu o medie de 390.000 yeni. Potrivit reprezentantilor Joinvest, o filiala a celei mai mari case de brokeraj japoneze Nomura Holding, numarul de investitori prin internet femei a crescut, ajungand la un total de 25% dintre participanti, de la sub 20% in anii precedenti.

Potrivit sondajului, femeile asteapta si castiguri mai mari decat barbatii din investitiile lor. In ciuda unei cresteri mai lente pe piata tranzactiilor de capital in general, investitorii prin internet femei estimeaza ca veniturile lor in acest an va reprezenta 39% din valoarea de piata a detinerilor curente, un salt de la 30%, cat aproximau pentru anul trecut.

In contrast, estimarile barbatilor au scazut de la 42,5% la 38,5%, a mai aratat sondajul.

Cu toate acestea, increderea generala in tranzactiile pe internet este in scadere, in conditiile in care piata de capital japoneza stagneaza. Fata de anul financiar 2005/2006, cand 60% din participantii la sondaj au obtinut castiguri din tranzactiile pe internet, in acest an, doar 33% au recurs la aceasta metoda, mai scrie Reuters.

Sondajul arata ca investitorii individuali au fost mai nemultumiti de tranzactiile prin internet in anul incheiat in mai 2007, cand cresterea indicelui Nikkei s-a incetinit pana la 11%. Mai multi japonezi decid sa-si investeasca banii prin trusturi de investitii, pentru a evita riscurile implicate de volatilitatea capitalului.

"Am observat mai putini nou-veniti pe piata tranzactiilor prin internet in anul care s-a incheiat, fata de anul precedent, din cauza mediului mai putin performant", a spus directorul departamentului de proiectare de la Joinvest, Takashi Ogawa.

Valoarea medie de piata a investitiilor prin internet a fost de 4,59 milioane yeni in anul trecut, in scadere de la 22,5% in anul anterior. Detinerile traderilor barbati au fost evaluate la 5,28 milioane yeni, iar ale femeilor la trei milioane yeni.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 787 ori