Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum sa creezi o politica a orelor suplimentare

Cum sa creezi o politica a orelor suplimentare

O politica a orelor suplimentare este un lucru esential pentru bunul mers al companiei tale. Unii angajati se asteapta la plata suplimentara chiar si atunci cand nu o merita, in timp ce altii au nevoie de aprobare pentru a lucra suplimentar. Stabileste o politica clara a lucrului suplimentar inca de la inceputul activitatii si vei evita neintelegerile si problemele.

1. Fa diferenta intre angajatii-exceptie si ceilalti. Angajatii care nu constituie exceptii trebuie platiti suplimentar, in timp ce ceilalti nu. Exemplele de angajati care nu primesc plata suplimentara includ directorii, doctorii, lucratorii in administratie dar si vanzatorii din afara sau independenti.

2. Stabileste devreme cum si cand este acceptabil sa se lucreze suplimentar. Clarifica daca este ceva ce poate fi permis doar de manageri sau daca ramana alegerea angajatilor, pe baza cantitatii de munca pe care o au de depus sau a perioadei anului. Asigura-te ca limitarile si regulile sunt bine puse la punct, pentru a nu exista abuzuri.

3. Respecta si invata legea si ce spune aceasta despre orele suplimentare. Stabileste numarul de ore suplimentare, nivelul de plata pentru acestea si modul de calcul, bazandu-te pe indatoririle angajatilor si pe contracte.

4. Creaza o politica scrisa si subliniaza toate aspectele legate de orele suplimentare. Asigura-te ca politica respectiva include toate aspectele posibile, dar pastreaz-o scurta si pe cat de simpla cu putinta. Incearca sa nu ai mai mult de doua exceptii de la regula si asigura-te ca toti angajatii primesc o copie. Incurajeaza-i s-o citeasca atent.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1596 ori