Autoperfectionarea, cheia succesului in cariera

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 14:39
4982 citiri
Autoperfectionarea, cheia succesului in cariera

Cauti drumul spre perfectiune? Potrivit expertilor citati de Entrepreneur.com, o persoana are nevoie de 10.000 de ore de practica intr-un anumit domeniu pentru a atinge succesul in cariera.

Vezi care sunt cele mai bune sfaturi pe care le poti urma pentru a atinge succesul in domeniul in care activezi.

Autoperfectioneaza-te

Invata din greselile altora, astfel vei reusi sa fii mult mai intelept.

Obtine o diploma MBA sau orice diplome care te- ar putea ajuta sa deschizi usa unor companii mari. Aceasta insa nu este o cerinta pentru a-ti pune pe picioare propria afacere.

Documenteaza-te si perfectioneaza-te in domeniul in care activezi. Cheia succesului este sa-ti aprofundezi cunostintele si experienta.

Descopera punctele forte


Doi cercetatori straini, Christopher Peterson de la Universitatea din Michigan si  Martin E.P. Seligman de la Universitatea din  Pennsylvania au demonstrat ca persoanele care isi descopera talentele, reusesc sa atinga in mod constant un randament aproape perfect atat la locul de munca cat si in viata privata.

Gandeste-te care sunt pasiunile tale si vezi in ce domenii excelezi. Vei vedea ca toate lucrurile se vor aseza in ordinea lor fireasca.

Citeste

Acorda-ti timp pentru lectura in domeniul tau de activitate. Daca serviciul iti rapeste cea mai mare parte a timpului, nu evita audiobook-urile sau “kindle”, unul din cele mai bune e-reader-ere de pe piata.

Informatia inseamna putere, asa ca citeste cat mai mult.

Scrie

Incearca sa publici articole in revistele din domeniul tau de activitate.

Exista un numar destul de mare de organizatii care au nevoie de experti pentru consultanta de specialitate.

Fii "in pas cu moda"

Fii la curent cu ultimele tendinte din industria in care activezi.

Comunica pe propriul tau blog si ofera informatii utile. Nu incerca insa sa te promovezi pe blog. Promovarea va veni singura, prin comunicare.

Impartaseste-ti opiniile si nu te astepta ca toata lumea sa fie de acord cu ceea ce spui.

Comunica


Doar comunicand vei avea ocazia sa-i cunosti pe cei din jurul tau. Inteligenta emotionala este una din cele mai mari atu-uri pe care le poate avea un lider.

Invata sa-ti asculti interlocutorii si vei observa ca sunt lucruri pe care le poti invata chiar de la angajatii tai. Doar prin comunicare si prin trasparenta ii poti inspira pe ceilalti.

Studiaza in amanunt lucrurile care te preocupa. Educa-te, gandeste, comunica.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#autoperfectionare, #cariera, #studiu, #succes , #MBA