Violeta Ciurel: Karate m-a invatat disciplina si echilibrul

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 00:00
4919 citiri
Violeta Ciurel: Karate m-a invatat disciplina si echilibrul

De cele mai multe ori, viata unei femei CEO este presarata de compromisuri. Efortul pe care-l presupune cladirea unei cariere stralucite si a unei vieti personale complete este sortit esecului pentru multe dintre doamnele din business.

Nu este insa cazul Violetei Ciurel, cea mai puternica femeie din industria romaneasca a asigurarilor. Fara falsa modestie, aceasta vorbeste despre modul in care a reusit sa creasca doi copii minunati, sa castige centura maro la karate si sa calatoreasca in toata lumea.

- Ca om de asigurari, probabil ca va doriti clienti care sa nu-si pericliteze sanatatea sau chiar viata practicand sporturi extreme. Dumneavoastra va aventurati in astfel de activitati?

- Eu nu. Insa am doi baieti, in varsta de 17 si 20 de ani, iar cel mare este un mare pasionat al downhill biking-ului. Acest lucru ma tine in permanenta cu sufletul la gura.

Din fericire, cel mica se limiteaza la fotbal.

- Dumneavoastra spre ce fel de sporturi i-ati indreptat?

- I-am lasat sa-si gaseasca singuri pasiunile, asa cum am facut-o si eu la varsta lor. In ultimul an de studentie, m-am apucat de karate, activitate pe care am practicat-o intens timp de sase ani. Am reusit sa ajung la centura maro. Intre timp, mi-am schimbat prioritatile si stilul de viata.

- Cu ce v-a ajutat karate?

- M-a schimbat foarte mult. Acest sport, intr-adevar, te disciplineaza, iti creste increderea de sine, spiritul de dreptate. Ati putea crede ca te face mai agresiv, dar eu cred ca, din contra, devii mai echilibrat.

- Acum in ce mod va satisfaceti nevoia de miscare?

- Ma duc de fiecare data cand am timp liber la sala de fitness. In rest, sunt o mare iubitoare de schi. De fapt, este un sport de familie, copiii mei fiind exceptionali la acest capitol, asa ca aceasta activitate este un punct fix in fiecare an. Ultimele dati am fost in Elvetia, Franta si Austria. Anul acesta nu stiu exact unde vom ajunge.

Insa pot spune ca fiecare zi de lucru ma solicita si din punct fizic.

- Cum arata o astfel de zi de lucru?

- Fiecare este diferita si deosebita in felul ei, insa ce au in comun este miscarea. Programul meu incepe la 8,30 dimineata si se termina, cateodata, la ora 22,00. Fac drumuri foarte multe in reteaua de distributie, am nenumarate sedinte de management, intalniri cu brokerii si partenerii de afaceri. Cand am ocazia, particip la conferinte. Si am foarte des astfel de ocazii.

- Stim ca aveti si un background de profesor. Mai aveti timp pentru aceasta meserie?

- Mi-am reluat de curand activitatea de predare, fiind profesor la Academia de Studii Economice. Este un lucru care imi ofera foarte multe satisfactii, cu toate ca, intr-adevar, timpul este foarte scurt. De fapt, tot ce tine de pedagogie si training imi este drag si incerc sa am astfel de activitati si pe piata de asigurari.

- Ati fost de la inceput o femeie de cariera. Cum ati reusit sa cresteti doi copii si cat timp reusiti sa petreceti alaturi de familie?

- Nu este usor sa am o viata personala, insa norocul meu este ca am o familie buna. As vrea in permanenta sa le pot oferi mai mult timp din programul meu, insa imi iau foarte in serios munca, asa cum am facut intotdeauna. Din fericire, in familia mea exista multa intelegere si intelepciune.

- Cum arata un weekend normal din viata familiei dumneavoastra?

- Cand am un weekend liber, incerc sa petrec cat mai mult timp cu fiul cel mic, fratele sau mai mare invatand in strainatate. Si cu sotul, bineinteles. In plus, imi vizitez mama, merg la biserica si la cimitir. Sunt o femeie absolut normala, asa ca am activitati ca oricare alta dintre noi: fac ordine prin casa, merg la cumparaturi. Daca imi mai ramane timp, mi-l umplu citind si mergand la sala.

- Oricine va cunoaste realizeaza ca sunteti o iubitoare de stil si rafinament. Cat de important este fashion-ul pentru dumneavoastra?

- Imi place foarte mult moda si imi pare rau ca nu mai am timp sa colind magazinele, sa merg la croitoreaza sau la parada modei. Insa, chiar daca sunt o iubitoare de moda, nu am branduri sau magazine preferate si nu ma intereseaza sa dau bani multi pe haine. Important este sa-mi placa, nu numele scris pe eticheta.

- De unde va cumparati hainele?

- In mare parte din strainatate. De cate ori ajung in Franta, Olanda sau SUA, dau o raita prin magazine.

- Aveti o pasiune pentru un anumit obiect de vestimentatie din garderoba dumneavoastra?

- Am o pasiune pentru cercei si pot spune ca am o colectie destul de mare. Insa nu mi-i cumpar singura, ci ii primesc cadou, mai ales din partea familiei.

- Ce parere aveti despre modul in care se imbraca oamenii de afacere din Romania?

- Nu vreau sa comentez prea mult, insa mai avem de lucrat la stil.

- Legat de stil, este binecunoscut faptul ca romanii aleg nu doar haine care ies in evidenta, ci si masini impozante. Ce fel de masina conduceti?

- Nu am un interes special pentru acest domeniu. Conduc un Audi A6, masina de firma. Eu nu am vrut niciodata sa ma deosebesc de restul lumii prin hainele sau masinile pe care le conduc. Am considerat ca motorul meu sunt motivatiile interioare.

- Care sunt cele mai mari pasiuni ale Violetei Ciurel? In afara de familie, bineinteles?

- Imi place foarte mult muzica buna. Ascult muzica clasica, insa preferatul meu este Phil Collins. Printre favoriti se mai numara: Freddie Mercury, Bob Dylan si Joe Cocker. Insa cea mai mare pasiune a vietii mele sunt calatoriile.

- Ce locuri v-au placut in mod special?

- M-am simtit cel mai bine in Japonia, Coreea, India, Thailanda si China. Imi place de fiecare daca cand ajung in SUA si planuiesc sa vizitez si America Latina, in special Peru si Brazilia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Violeta Ciurel interviu, #Violeta Ciurel stil viata, #Violeta Ciurel timp liber , #Manageri romani