Miliardarul Liviu Jitea, arestat pentru contrabanda cu alcool

Duminica, 10 Martie 2013, ora 10:14
2543 citiri
Miliardarul Liviu Jitea, arestat pentru contrabanda cu alcool

Magistratii Tribunalului Galati au hotarat, sambata noapte, arestarea preventiva pentru o perioada de 29 de zile a omului de afaceri Liviu Jitea si a altor sapte persoane, dispunand, totodata, interdictia de a parasi localitatea, pentru contrabanda cu alcool.

Sambata, omul de afaceri Liviu Jitea, liderul gruparii de contrabanda cu alcool, si alte 17 persoane au fost retinuti de procurorii galateni.

Procurorii DIICOT au propus arestarea preventiva a lui Alexandru Bortos, Lucian Datcu, Mircea Liviu Jitea, Raluca Milea Florenta Mona Ionescu, Neculai Bica, Mihai Viorel Tucan, Valentina Tucan, Ciprian Neagu, Nicuta Robu, Antoaneta Iuliana Georgian, Stoica Cristea, Decebal Vasile Taranciuc, Danut Panciu, Marian Gutan, Marian Catalin Irimia, Costica Creita, Ionut Marianov Grajdeanu.

Procurorii si politistii au facut, vineri, 59 de perchezitii in Vrancea, Galati si Braila, la persoane suspectate ca prin contrabanda cu alcool au produs un prejudiciu estimat la opt milioane de euro.

Perchezitiile au avut loc la sedile unor firme si la locuintele unor persoane suspectate ca fac parte dintr-o grupare infractionala organizata constituita in iulie 2011, care se ocupa cu activitati ilicite in domeniul productiei, transportului si comercializarii alcoolului cu concentratie de 95 -96 de grade, potrivit Politiei Romane.

Prejudiciul estimat la peste opt milioane de euro

Potrivit anchetatorilor, liderul acestei grupari era omul de afaceri Mircea Liviu Jitea.

In urma perchezitiilor, 75 de persoane au fost duse la audieri, la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati, cercetarile in aceasta cauza fiind efectuate pentru constituirea unui grup infractional organizat, detinerea in afara unui antrepozit fiscal si comercializarea ilicita de produse accizabile in forma continuata, amplasarea inaintea contoarelor a unor canele sau robinete prin care se pot extrage cantitati de alcool sau distilate necontorizate si evaziune fiscala in forma continuata.

De asemenea, de politisti si procurori, in cursul zilei de vineri, pentru destructurarea acestei grupari suspectate ca a produs un prejudiciu de peste 8.000.000 de euro prin activitati ilicite cu alcool, au fost identificate importante sume de bani, respectiv aproximativ un miliard de lei vechi, 16.100 de litri de alcool, butoaie cu vin, instalatii artizanale de fabricat bauturi alcoolice, dopuri, peturi, evidente contabile duble, documente.

Totodata, au fost ridicate, in vederea confiscarii ori instituirii masurilor asiguratorii de catre procurori, un kilogram de bijuterii din aur, ceasuri de lux, doua camioane si sase autoturisme de lux.

In timpul actiunii a fost depistata o cisterna pentru lapte, la iesirea din sediul unei societati comerciale, care transporta peste 2.000 de litri de alcool fara documente legale. De asemenea, in urma perchezitiilor au fost gasiti 16.000 de litri de alcool.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada iulie 2011 - martie 2013, liderul gruparii, Mircea Liviu Jitea, in calitate de administrator la doua societati comerciale din Focsani, ar fi participat in mod direct la detinerea a importante cantitati de alcool in afara antrepozitului fiscal, intr-un spatiu special amenajat in incinta uneia dintre firmele pe care le administra si ca i-ar fi ajutat pe alti membri ai grupului la savarsirea aceleiasi fapte.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#Liviu Jetea contrabanda, #Jetea arestat cotrabanda, #contrabanda alcool , #Manageri romani