Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Catalin Chelu, urmarit pentru infractiuni pe bursa. Prejudicii de 20 mil. de euro

Catalin Chelu, urmarit pentru infractiuni pe bursa. Prejudicii de 20 mil. de euro


Omul de afaceri Catalin Chelu este urmarit penal de DIICOT pentru evaziune fiscala si spalare de bani, intr-un dosar unde sunt acuzate mai multe persoane, printre care Cezar si Doina Lilioara Rimar, dar si Gabriel Constantinescu.

Potrivit procurorilor, Calin Catalin Chelu, impreuna cu membri ai familiei sale, au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si alte persoane, actionand in scopul obtinerii de beneficii financiare substantiale prin eludarea dispozitiilor legale referitoare la tranzactiile efectuate pe piata de capital si convertirii in lichiditati a plasamentelor detinute la diferiti emitenti - societati comerciale ale caror actiuni sunt tranzactionate pe BVB - Sectiunea RASDAQ, se arata intr-un comunicat al DIICOT remis miercuri.

Procurorii spun ca, pentru realizarea acestui obiectiv, Catalin Chelu a infiintat peste 168 de societati comerciale tip S.R.L., mare parte cu sediul in municipiul Galati si 10 asociatii non-profit, pe care le-a utilizat pentru a achizitiona instrumente financiare si a dobandi o pozitie de control in cadrul mai multor emitenti de valori mobiliare.

Astfel, in decursul perioadei 2001-2008, prin grupul de firme controlate de catre membrii gruparii au fost achizitionate, prin intermediul unei singure case de brokeraj, titluri emise de SIF-uri in valoare cumulata de peste 780.000.000 lei, din care s-au incasat dividende in suma de 760.000 lei si s-a retras din conturi suma de 154.000.000 lei.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la suma de 20 milioane euro, corespunzatoare unui rulaj al tranzactiilor bursiere in valoare de 80 milioane euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1655 ori