Managerii publici romani nu au obiective, si sunt birocratici

Joi, 06 Septembrie 2007, ora 09:02
1428 citiri

Managerii nemti conduc eficient institutiile publice in echipa si cu obiective orientate catre viitor, in timp ce romanii sint individualisti si birocratici.

Mai mult de jumatate dintre managerii din administratie si institutiile publice din Germania, Austria si Elvetia aloca cel putin o zi pe luna pentru sedinte de conducere cu echipele lor, spre deosebire de Romania, unde obiceiul lucrului in echipa la nivel de management al institutiilor publice este inexistent, este concluzia unui studiu intocmit de Horvth&Partners (H&P) Management Consultants.

Dintr-un total de 600 de lideri, o pondere de 26% petrec doua zile pe luna in sedinte, 30% le ofera subordonatilor trei zile pentru discutii si numai 10% dintre managerii organizatiilor luate in considerare in cadrul studiului au mai mult de patru zile pe luna pentru sedintele de conducere cu echipele lor. In schimb, in Romania, activitatile birocratice din institutiile publice romanesti ocupa in jur de 80% din timpul directorilor.

O a doua discrepanta scoasa la lumina de concluziile studiului este ca doar 6% dintre managerii germani dedica timp dezbaterii proiectelor strategice si doar 45% conduc strategic. "Aproape toti participantii la studiu au spus ca au obiective strategice, dar mai putin de jumatate dintre manageri confirma ca acestea sint masurabile. La fel de mic - 50% - este si indicele celor care reusesc sa imbine planificarea financiara pe termen mediu cu strategia", a comentat Frank Weise, seful Diviziei de Public Management H&P.

Managerii din Germania, Austria si Elvetia, releva studiul, au acelasi stil de gindire atunci cind e vorba de preocuparea pentru viitor si se orienteaza catre sistemele de obiective strategice, benchmarking (n.r. - procesul imprumutarii unor idei si al adaptarii lor pentru a obtine avantaje mari) si managementul de risc.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=13722&art=35168&cHash=8367209e36>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...