UGIR-1903: Vom propune masuri de lichidare a contrabandei si reducere a evaziunii fiscale

Joi, 13 Mai 2010, ora 09:08
1992 citiri
UGIR-1903: Vom propune masuri de lichidare a contrabandei si reducere a evaziunii fiscale

Presedintele UGIR-1903, Cezar Coraci, a declarat, miercuri, dupa intalnirea cu liderii PNL, ca UGIR va lansa un program de masuri anticriza bazat pe reducerea evaziunii fiscale si lichidarea contrabandei, precizand rezolvarea acestei chestiune tine de vointa politica a guvernantilor, informeaza Mediafax.

Intrebat care sunt propunerile din programul patronatelor, Coraci a precizat ca UGIR-1903 vor lansa lansa un program la care inca se lucreaza, program bazat pe ideea de lichidare a contrabandei si reducerii evaziunii fiscale.

"Pentru a putea rezolva situatia economica si sociala a Romaniei intai si intai trebuie sa vii cu propuneri de crestere a incasarilor la buget. Ceea ce vom propune noi in mod special vor fi masuri nedureroase pentru cetatenii Romaniei, masuri de lichidare a contrabandei cu tigari, de reducere a evaziunii fiscale la bauturi alcoolice, la motorina si alte surse de acest tip care sa justifice efortul pe care cetatenii Romaniei vor trebui sa-l faca in perioada urmatoare in reducerile de pensii si salarii.

Toate aceste lucruri vor trebui sa fie asumate, simultan de Guvernul Romaniei si ceea ce vom cere noi maine (joi-nr) public printr-un document este ca Guvernul sa-si asume prin Hotarare de Guvern un program de scoatere a tarii din criza si nu numai un program de reducere a cheltuielilor care riscam ca peste cateva luni sa ne aduca intr-o situatie si mai proasta decat cea de azi", a spus Cezar Coraci.

Intrebat cum se poate reduce evaziunea fiscala, acesta a precizat ca acest lucru s-ar putea face umblandu-se la surse, lucru care trebuie efectuat de institutiile statului care sa-si faca treaba la punctele de granita.

"Punandu-mi mie intrebarea ea suna ca o gluma, pentru ca stim cu totii, poate numai guvernantii nu stiu, cum se poate reduce contrabanda cu tigari. Toate aceste lucruri se reduc de la surse imediat. Cate puncte vamale sunt la granita de nord vest ale Romaniei? Daca institutiile statului nu sunt in stare sa-si faca datoria nu au decat sa faca ce au facut alte tari, sa externalizeze serviciul altora. Sa angajeze companii din alte tari care sa faca operatiunile vamale pe granita aceea si o sa vedeti cum miliardul de euro din evaziunea cu tigari dispare imediat. De altfel, in Romania sunt numai 12 fabrici de tigari, stim exact care sunt cantitatile de tigari produse legal si care sunt cele care intra prin evaziune. E foarte simplu. Fabrici de alcool sunt vreo 10", a spus Coraci.

El a precizat ca in tari cum e Italia, "o masina de alcool pleaca cu Garda Financiara in fata, urmarita de la inceput pana la antrepozitul fiscal".

"E o problema de vointa politica, guvernantii trebuie sa inteleaga ca intai si intai trebuie sa taie aceste surse ilegale de evaziune care sunt foarte mari si extrem de numeroase - e vorba de miliarde de euro - si sa ia toate masurile pe care trebuie sa le ia in situatia grea in care Romania a ajuns", a mai spus Cezar Coraci.

Intrebat daca solutiile PNL sunt mai bune decat solutiile Guvernului, Coraci a precizat ca ceea ce a vazut la PNL in acest moment este "mai mult un program de masuri pe termen mediu si lung".

"Suntem intr-un moment extrem de dificil pentru economia romaneasca. Cred ca numai masuri convenite de toti cei responsabili, de partenerii sociali, sindicate, patronate si de toate partidele politice vor avea succes in Romania pentru ca discutam de o situatie economica cu costuri sociale foarte grele", a subliniat Coraci.

El a mai spus ca "orice consultare cu oricine in Romania in acest moment este un lucru pozitiv".

"Noi am sperat foarte mult si de la intalnirea de ieri (marti-nr) de la Palatul Parlamentului si regretam ca partidele politice parlamentare nu au ramas la masa discutiilor. Am inteles considerentele, dar cred ca un program real de scoatere a Romaniei din criza, de stopare a declinului economiei nu va putea fi realizat fara un minim de unitate nationala si acest lucru nu se poate realiza decat si cu sustinerea tuturor partidelor parlamentare. Noi vom participa oricand la o discutie cu oricare din partidele politice din Romania, multe din propunerile PNL sunt oricum propuneri ale mediului de afaceri pe care le-am sustine. Speram ca dansii sa sustina in Parlament cateva din propunerile noastre", a conchis Coraci, dupa intalnirea cu liderii PNL

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#cheltuieli program masuri economie evaziune fiscala contrabanda , #Lideri