Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UDMR va conduce Garda Financiara, Garda de Mediu, Inspectoratul de Stat in Constructii

UDMR va conduce Garda Financiara, Garda de Mediu, Inspectoratul de Stat in Constructii

Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca Uniunii ii va reveni conducerea unui numar de peste 12 institutii publice, printre care Garda Financiara, Garda de Mediu, Inspectoratul de Stat in Constructii si Compania Nationala "Apele Romane".Intrebat daca UDMR a primit in urma negocierilor cu PDL conducerea Garzii Financiare si a Garzii de Mediu, Kelemen a raspuns afirmativ, adaugand ca formatiunea nu a facut inca nominalizari pentru aceste functii, precizeaza Mediafax.


Presedintele executiv al UDMR a mai afirmat ca Uniunii i-a revenit si conducerea Inspectoratului de Stat in Constructii, a Companiei Nationale "Apele Romane", Uniunea nefacand pana in prezent nominalizari pentru aceste posturi.Potrivit lui Kelemen, UDMR a negociat, in cadrul coalitiei de guvernare, pastrarea in functie a unor conducatori de institutii.Kelemen a spus ca astfel de situatii au fost la Editura Didactica si Pedagogica, unde Uniunea a obtinut in urma negocierilor pastrarea in functie a lui Dane Karoly Andras, care a condus editura din anul 2005, precum si la Departamentul pentru Relatii Interetnice, condus de foarte multi ani de Marko Attila."Am spus ca raman la noi si ei (n.r. reprezentantii PDL) au acceptat o intelegere mai veche", a explicat el.Deputatul UDMR a negat ca, potrivit negocierilor, Uniunii i-ar fi revenit conducerea Aeroportului Otopeni si Aeroportului Timisoara."Am avut o negociere cu PDL, asa cum era normal, pe institutii, ministere si agentii. Nu s-au terminat negocierile si, pana cand nu e semnata hartia de domnul Marko si domnul Boc, suntem in faza de negocieri", a spus el.Kelemen Hunor a mai spus ca negocierile din cadrul coalitiei s-au facut in functie de reprezentarea fiecarei parti in cadrul acestei coalitii, UDMR revenindu-i 12,8-13 la suta."Din acest punct de vedere, si ministrii si secretarii de stat si toate functiile care sunt politice au fost discutate in acesti termeni. Daca se mai fac niste corectii, niste nuantari din punct de vedere politic, asta e altceva", a explicat el.Liderul UDMR a mai declarat ca discutiile dintre partenerii de coalitie privind repartizarea functiilor vor fi finalizate in aceasta saptamana sau la inceputul saptamanii, inclusiv cele referitoare la functiile de adjunct in institutiile descentralizate.Kelemen a adaugat ca, dupa ce toate aceste aspecte vor fi clarificate, presedintele UDMR, Marko Bela, si presedintele PDL, Emil Boc, vor semna un acord in care sa fie consemnate toate aspectele negociate.

 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1560 ori
Citeste mai multe despreconducere. udmr institutii