S-au dublat vanzarile de LCD

Marti, 22 August 2006, ora 11:34
911 citiri

Vanzarile de ecrane TV pe baza de cristale lichide (LCD) au crescut, la nivel mondial, cu 135%, in al doilea trimestru din 2006 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Producatorii au ajuns la un numar record de 9,4 milioane de unitati vandute, a anuntat compania de cercetare, DisplaySearch, citata de Reuters.Televizoarele LCD au avut o cota de piata de 22% in al doilea trimestru al lui 2006, fata de cele 17%, in primul trimestru, potrivit studiului realizat de DisplaySearch.

Cererea pentru televizoarele cu ecran plat, cum sunt cele LCD sau cu plasma, a crescut foarte mult in ultimii ani, datorita faptului ca oamenii au renuntat la aparatele cu tub catodic pentru modelele cu ecran mare LCD. In plus, pe masura ce noua tehnologie se generalizeaza, si preturile devin mai accesibile.

Potrivit statisticilor, Philips a avut cea mai mare cota de piata de 13,5%, urmat de Samsung Electronics cu 13,1%. Pe locul trei in topul vanzarilor a fost corporatia Sharp, care a avut o cota de piata pentru ecranele LCD de 11,8%.

In privinta veniturilor incasate, televizoarele LCD au avut o crestere chiar mai mare decat cea a unitatilor vandute, in conditiile in care producatorii si-au concentrat activitatea in special pe modelele de mai mari dimensiuni, care aduc profituri mai insemnate. Incasarile pentru LCD, la nivel global, au crescut cu 138%, raportat la perioada aprilie-iunie a anului trecut si au atins suma record de 11,3 miliarde de dolari, care reprezinta 47% din totalul veniturilor obtinute pe piata aparatelor TV.

Compania Sony si-a pastrat pozitia de lider pe piata producatorilor de televizoare LCD, in ceea ce priveste incasarile, in crestere cu 16%. Pe pozitia a doua s-a situat Samsung cu 15,4%, urmata de Philips cu 11%.

Bloombiz

si

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...