In IQ sa ne batem! Iata care sunt cei mai destepti oameni in viata

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 00:00
3483 citiri
In IQ sa ne batem! Iata care sunt cei mai destepti oameni in viata
Cei mai destepti

Sfarsitul de an este un moment de reflectie in care ne analizam greselile din trecut si ne facem planuri pentru anul care urmeaza. Daca scopul tau este dezvoltarea personala, poti incepe prin a-ti compara inteligenta cu cea a celor mai destepti oameni de pe planeta.

Masurarea IQ-ului este o stiinta inexacta, asa ca lista urmatoare, realizata de BusinessInsider.com, se poate sa nu fie cea mai precisa. Insa, cu siguranta, poate fi folosita ca un instrument de comparare.

Paul Allen - IQ de 160

Se spune ca Allen a realizat un scor de 1.600 la testele SAT dinainte de 1995 (ceea ce este foarte mult), depasindu-si astfel partenerul de business, pe Bill Gates, cu 10 puncte. Allen are un IQ de 160, iar faptul ca a reusit sa convinga IBM, in 1980, ca tanara Microsoft are finalizat un sistem de operare care va functiona pe chip-uri Intel (o minciuna) ne convinge de inteligenta sa.

Americanul in varsta de 58 de ani detine in prezent functia de presedinte a companiei Vulcan Inc.

Stephen W. Hawking - IQ de 160

Intr-un interviu acordat MSNBC, Hawking a spus: "Oamenii care se lauda cu IQ-ul lor sunt niste ratati". Hawking are un IQ de 160 de puncte, insa nu a reusit sa citeasca pana la varsta de opt ani. Acest lucru nu l-a impiedicat sa devina unul dintre cei mai cunoscuti oameni de stiinta ai timpurilor noastre.

Englezul in varsta de 69 de ani este fizician teoretician si cosmolog.

Kim Ung-Yong - IQ de 210

Yong putea vorbi fluent la doar sase luni si era student in fizica la varsta de trei ani. Cartea Recordurilor i-a setat IQ-ul la 210 puncte. Dupa ce a parasit NASA la 16 ani, a primit oferte de la cele mai prestigioase universitati din Corea, insa acesta a ales un colegiu de provincie pentru a-si obtine doctoratul in inginerie civila.

Coreanul in varsta de 49 de ani lucreaza si acum ca inginer civil.

Christopher Hirata - IQ de 225

Hirata a sarit peste liceu, iar la 16 ani lucra cu NASA la un proiect de explorare a posibilitatilor de colonizare a planetei Marte.

Universitatea din Princeton, unde Hirata si-a obtinut doctoratul in astrofizica, a raportat ca acesta are un IQ de aproximativ 225 de puncte.

Americanul ale 29 de ani si este profesor asistent in astrofizica la Universitatea Cal Tech.

Terrence Tao - IQ de 230

La varsta de opt ani, Tao a realizat un scor de 760 de puncte la testele SAT. La 20 de ani, a obtinut doctoratul la Princeton, iar la 24 a devenit cel mai tanar profesor de la UCLA.

IQ-ul sau este undeva intre 220 si 230 de puncte, conform Institutului Davidson.

Australianul in varsta de 35 de ani este matematician.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#test inteligenta, #test iq, #top cei mai destepti oameni, #oameni inteligenti, #genii, #stephen hawking, #paul allen , #Lideri