Cine sunt regii tehnologiei. Top 10 vedete din Silicon Valley, in 2011

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 18:12
2509 citiri
Cine sunt regii tehnologiei. Top 10 vedete din Silicon Valley, in 2011
Silicon Valley, pepiniera tehnologica

Anul trecut a fost unul plin de evenimente in Silicon Valley. Larry Page a preluat conducerea Google si a cumparat Motorola, iar Zynga si LinkedIn s-au lansat pe bursa. Aceste miscari au schimbat ierarhia vedetelor scenei tehnologice.

In 2011, Larry Page a preluat conducerea Google, iar, cateva luni mai tarziu, a cumparat Motorola pentru 12,5 miliarde de dolari. Lucrurile au inceput sa se miste si pe bursa, dupa o lunga perioada de liniste, odata cu ofertele publice initiale ale Zynga si LinkedIn.

Au existat si vesti triste, cel mai mare si inovator CEO din generatia noastra parasindu-ne.

Acum, dupa luni de cercetare, BusinessInsider.com ne prezinta topul 100 a vedetelor din Silicon Valley. Business24 i-a selectat pe cei mai importanti 10 dintre acestia.

Locul 1 - Steve Jobs, Apple

Fondator si fost CEO

In ciuda anilor marcati de probleme de sanatate, Steve Jobs a promis angajatilor si actionarilor Apple ca va parasi compania doar in momentul in care nu mai poate face fata indatoririlor si asteptarilor. Acea zi a fost 24 august 2011, zi care a incheiat o cariera remarcabila. Compania a lansat iPad 2, iar Jobs a murit o luna mai tarziu.

Locul 2 - Larry Page, Google

Cofondator si CEO

Anul trecut, Larry Page a preluat fraiele uneia dintre cele mai importante companii din lume. A reorganizat Google in timp record, i-a uns rotitele si a centrat strategia companiei pe social networking (Google+).

De asemenea, a spus ca Google nu mai este o companie axata pe motorul de cautare, insa vom afla in anii urmatori ce inseamna acest lucru.

Tot in 2011, Google a cumparat producatorul de telefoana mobile Motorola.

Locul 3 - Tim Cook, Apple

CEO

Tim Cook are o misiune grea, acesta trebuind sa se ridice la nivelul asteptarilor fanilor Apple obisnuiti cu prezenta lui Steve Jobs. Cook a facut deja cativa pasi in acest sens. Sub conducerea sa, compania a avut cel mai bun trimestru din toate timpurile din punct de vedere financiar. In ultimele trei luni ale anului, Apple a inregistrat venituri de 46 miliarde de dolari si un profit de 13 miliarde de dolari.

A lansat iPhone 4S, telefon vazut initial ca un simplu upgrade a lui iPhone 4. Gadgetul a general venituri de peste 20 miliarde de dolari. Drept urmare, Cook a facut din Apple cel mai mare vendor de smartphone-uri din lume, reusind sa intreaca Samsung.

Locul 4 - Vic Gundotra si Bradley Horowitz, Google+

Vicepresedinte senior al departamentului de ingineri, Manager de produs

Google+ reprezinta un pariu enorm facut de Google pe social networking, ajuns in prezent pana la 90 de milioane de utilizatori. Vic Gundotra si Bradley Horowitz sunt cei care orchestreaza mersul retelei, lansate in luna iunie a anului trecut.

Locul 5 - Jack Dorsey, Twitter

Fondator si CEO al Square si director de produs al Twitter

Jack Dorsey munceste 16 ore pe zi, incercand sa e imparta intre cele doua startup-uri ale sale: Square si Twitter. La cea de-a doua companie, gestioneaza managementul produselor, iar la Square este seful cel mare.

Locul 6 - Ray Lane si Meg Withman, HP

Presedinte executiv al consiliului de administratie

Presedinte si CEO

Anul 2011 a fost extrem de turbulent pentru HP, iar Lane si Whitman au fost in mijlocul furtunii. Lane l-a concediat pe proaspatul CEO Leo Apotheker si a adus-o pe Withman. Impreuna incearca sa refaca ordine in companie.

Locul 7 - Gideon Yu si Jim Harbaugh, San Francisco 49ers

Directorul departamentului de strategie, Antrenor sef

In 2010, echipa de fotbal american 49ers avea la record sase meciuri castigate si 10 pierdute. Echipa si-a concediat antrenorul si l-a angajat pe Gideon Yu, fostul CFO al Facebook si YouTube, pe postul de directorul al departamentului de strategie. De asemenea, s-a alaturat echipei si antrenorul sef Jim Harbaugh.

Cu creier format in Silicon Valley, 49ers a obtinut 13 victorii si doar 3 esecuri in 2011.

Locul 8 - Jeff Weiner, LinkedIn

CEO

Reid Hoffman a fondat LinkedIn, insa Jeff Weiner a dus-o pe culmile succesului prin iesirea pe bursa de anul trecut. LinkedIn a pornit cu un pret initial de 45 de dolari pe actiune si a ajuns la 100 de dolari, acum tranzactionandu-se la o suma respectabila de 75 de dolari.

Weiner si-a vandut pachetul de 10% din actiuni la inceputul acestui an, pe care a obtinut 28 milioane de dolari.

Locul 9 - Ben Silbermann, Paul Sciarra si Yashwanth Nelapati, Pinterest

Cofondator, cofondator, inginer

Pinterest a crescut foarte mult in decursul anului trecut, ajungand la 11 milioane de vizite intr-o singura saptamana, in decembrie. Site-ul a fost numit "Reddit-ul fetelor", compania descriindu-se ca "un jurnal online in care sa colectionezi si sa impartasesti cu restul ceea ce te inspira".

Locul 10 - Sam Lessin, Facebook

Manager de produs

Lessin a condus echipa care a construit Timeline, cea mai importanta schimbare de design de profil a Facebook. Timeline iti transforma viata intr-o serie de "cutii" care scot in evidenta ce ai facut, cu cine te-ai imprietenit sau care sunt melodiile tale preferate. Reprezinta o schimbare fundamentala de la clasicul "wall".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#top manageri tehnologie, #top oameni influenti, #steve jobs moarte, #ipad 2 tableta, #telefon mobil iphone, #Larry Page Google , #Lideri