Cele mai bune sfaturi primite de marii directori ai lumii

Joi, 15 Martie 2012, ora 13:32
5087 citiri
Cele mai bune sfaturi primite de marii directori ai lumii

Liderii de succes au reusit, de cele mai multe ori, prin forte proprii. Un lucru au in comun insa, au primit si respectat sfaturile primite de la mentorii si prietenii lor.

Lideri precum Bill Gates, Richard Branson sau Warren Buffett au fost indrumati in cariera de sefi, colegi ori rude. Iata cateva din cele mai bune sfaturi primite de marii afaceristi ai lumii, conform Business Insider.

Richard Branson, fondatorul si presedintele Virgin Group

Cel mai important sfat pe care l-a primit Branson a venit din partea mamei sale. "Mama m-a invatat sa nu regret lucrurile din trecut, ci sa privesc inainte. Timpul pierdut gandindu-te la esecuri poate fi folosit pentru un nou proiect. Ma distrez ocupandu-ma de toate afacerile Virgin Group - un esec nu e o experienta proasta, ci o noua oportunitate de a invata".

Warren Buffett, presedinte si CEO al Berkshire Hathaway

Un director al companiei sale i-a dat un sfat despre cumpatare. "Tine minte Warren, poti sa injuri pe cineva si a doua zi - nu renunti la acest drept. Asa ca tine-ti gura inchisa si vezi daca simti la fel si maine", i-a spus Thomas Murphy.

Larry Page, co-fondator Google

"Cand eram la Standford, aveam o gramada de idei diferite despre ce vreau sa fac in viata, una din ele era sa studiez structura Internetului. Consilierul meu, Terry Winograd, a sugerat ca ultima idee e cea mai buna. Asa ca e meritul sau", povesteste Page.

Bill Gates presedinte Microsoft

Cel mai bun sfat primit de Gates a venit de la Warren Buffet. "Warren m-a invatat multe lucruri, dar el m-a facut sa ma gandesc, inca de la inceput, ca la un moment dat voi avea ocazia si responsabilitatea sa dau din bogatia mea si altora. Cu decenii inainte ca fundatia (n.r. fundatia familei Gates) sa fie infiintata, eu citeam despre filantropii trecutului, ce au facut si ce efecte au avut actiunile lor".

Richard Parsons, fost presedinte Citigroup

Fostul CEO al Time Warner, Steve Ross, i-a dat un sfat pretios lui Parsons. "Tine minte, e o afacere mica si o viata lunga. O sa ii revezi pe acesti oameni".

Howard Schultz, CEO al Starbucks

Cel mai bun sfat primit de Schultz a venit de la Jim Sinegal, fondatorul Costco, intr-un moment in care compania nu mergea bine.

"L-am chemat sa vada planul nostru, iar el mi-a spus "Stii, nu vreau sa fiu nepoliticos, dar acesta e lucrul pe care nu trebuie sa il faci". Si a avut dreptate", povesteste Schultz. "Sfatul sau a fost ca ne-ar costa mai mult sa incercam sa ne recastigam fostii clienti fideli dupa recesiune, decat sa incercam sa gasim clienti noi, asa ca am schimbat tactica".

Eric Schmidt, presedinte executiv Google

"Gaseste un mod sa spui 'da'. Spune 'da' unei vizite in alta tara, spune 'da' unor noi prieteni, spune 'da' lucrurilor noi. Cu 'da' obtii primul job, si urmatorul, si sotul sau sotia, si chiar si copiii," povesteste Schmidt despre cel mai bun sfat primit.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#sfaturi directori, #sfaturi manageri, #cele mai bune sfaturi , #Lideri