Afacerile Unicredit Leasing au stagnat in primele doua luni din acest an

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 14:19
1113 citiri
Afacerile Unicredit Leasing au stagnat in primele doua luni din acest an

Unicredit Leasing a inregistrat o stagnare a afacerilor in primele doua luni comparativ cu aceeasi perioada din 2008 si se asteapta la o comprimare a afacerilor in acest an, a declarat miercuri Dan Constantinescu, managing director al companiei, fara sa mentioneze nivelul finantarilor.

"Rezultatul inregistrat de Unicredit Leasing in primele doua luni din 2009 este unul pozitiv, comparativ cu evolutia altor jucatori din piata", a spus Constantinescu.

La inceputul acestei saptamani, Constantinescu declara, pentru NewsIn, ca Unicredit Leasing a recuperat in primele doua luni ale acestui an circa 30 de autovehicule de la clientii ce nu si-au mai putut plati ratele, fata de circa 100 de masini recuperate la sfarsitul lui 2008.

In acelasi timp, numarul clientilor care au intarziat cu plata ratelor a crescut cu 50-60%. "Ne uitam mai atent la afacerile pe care le deruleaza firma ce solicita finantari", a mai spus seful Unicredit Leasing, referindu-se la masurile care trebuie luate in conditiile actuale din piata.

El a precizat ca perioada de gratie care poate fi acordata unui client este de trei luni, iar in cazuri exceptionale se poate acorda aceasta facilitate pentru dobanda, pe langa principal. Pentru acest an, Unicredit Leasing se asteapta la o scadere a volumului de bunuri finantate fata de 2008, insa sub declinul estimat la nivelul intregii piete, de 20-30%.

Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB) a estimat pentru acest an o comprimare severa a pietei de leasing, cu 20-30%, in contextul crizei economice si situatiei internationale, dupa o scadere cu 2,6% in 2008, la 4,8 miliarde euro.

Constantinescu a subliniat ca cele mai afectate sunt segmentele auto, transport si imobiliar. "Piata imobiliara este destul de blocata", a mai spus seful Unicredit Leasing, care a adaugat ca in prezent are in vedere proiecte comerciale, industriale si de cladiri de birouri.

In ce priveste valoarea bunurilor finantate in 2008, seful Unicredit Leasing a mentionat ca luna noiembrie a fost una foarte slaba, comparativ cu decembrie, care a fost o luna buna. Unicredit Leasing si-a sporit anul trecut afacerile cu circa 11%, la 555 milioane euro. Compania a ramas anul trecut lider pe piata de leasing, cu o cota de piata de 11,3%, in crestere de la 10,25% la sfarsitul lui 2007, potrivit estimarilor firmei. 

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#companie, # finantari, # dobanda, # proiecte, # leasing , #Lideri