CE propune taxarea bancilor

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 10:19
1370 citiri
CE propune taxarea bancilor

Comisia Europeana va propune miercuri o taxa care va fi aplicata bancilor in vederea finantarii, in viitor, a eventualelor masuri de salvare a unor institutii financiare, a declarat presedintele CE, Jose Manuel Barroso, transmite Mediafax.

Liderii UE au insistat, la nivelul G20, pentru introducerea unei taxe asupra bancilor, astfel incat institutiile financiare sa opereze in conditii similare la nivel international.

Liderii politici sunt de acord cu introducerea unei astfel de taxe, dar exista divergente privind modul de aplicare a acesteia si de folosire a fondurilor obtinute.

"Comisia va adopta maine (miercuri n.r.) un document privind fondul care ar urma sa fie finantat de banci in scopul reducerii costului suportat de stat pentru sprijinirea institutiilor financiare insolvente", a explicat Barroso, intr-o conferinta economica.

Canada se opune introducerii taxei in conditiile in care bancile din aceasta tara nu au cerut sprijin din partea statului, in timpul crizei financiare. Si in Europa exista diferente de opinie referitoare la destinatia fondurilor obtinute astfel.

Unele tari vor ca aceste fonduri sa fie utilizate la redresarea finantelor publice, in timp ce altele le-ar canaliza pentru sprijinirea bancilor cu probleme.

Liderii UE au declarat ca Uniunea ar putea actiona unilateral, daca nu exista un acord la nivelul G20.

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#ce, #taxe, #banci, #barroso , #Lideri politici