Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alege cadouri cu sens si inspiratie, de Sarbatori

Alege cadouri cu sens si inspiratie, de Sarbatori


Dintre zeci de cadouri si mesaje cu urari, cum faci ca acela pregatit de tine sa marcheze un loc special in mintea si sufletul destinatarului?

O urare creeaza o punte pentru continuarea unei relatii de calitate in anul care vine. In plus, poate fi investita cu mesaje care "rezerva" la nivel emotional o ancora cel putin la fel de puternica precum statisticile, rapoartele sau obiectivele indeplinite de peste an.

Care sunt "valorile" pe care le putem adauga unui gest, unui cadou pregatit de Sarbatori pentru colaboratorii nostri?

Recunostinta

In ritmul alert din timpul anului, rar se iveste prilejul potrivit pentru a ne arata recunostinta si aprecierea fata de colaborarile care aduc valoare in activitatea noastra profesionala. Proiectele speciale din ultimii ani mi-au confirmat ca succesul intr-o initiativa antreprenoriala tine de trei factori: oamenii, experienta dobandita si realizarile care te recomanda.

Imi place sa imi aloc timp, de Sarbatori, pentru a ma gandi cu recunostinta la fiecare dintre colaboratorii apropiati si a-i dezvalui care sunt lucrurile pentru care il apreciez.

Rezultatul? Un schimb de energie pozitiva, oricand binevenit. Mai ales de cand am descoperit ca, din pacate, uneori Sarbatorile nu vin numai cu vesti bune si ca un gand bun poate sa insemne, uneori, foarte mult.

Dezvaluirea "fetei umane"

Este un exercitiu pe care il facem, unii dintre noi, pe Facebook, atunci cand postam fotografii personale. El poate fi facut la nivel "corporate".

Sarbatorile sunt o ocazie pentru companii de a-si dezvalui "fata umana", construita, bineinteles, in jurul spiritului organizatiei.

Rezultatul? Un mesaj personalizat, simpatic, memorabil, cu mari sanse sa impodobeasca bradul de Craciun al destinatarului, daca ia forma unei felicitari.

Spiritul comunitar

Avem atat de multe lucruri de facut, la nivel de comunitate, pentru a-i sustine pe cei care au nevoie de ajutor! Astfel de semnale exista din partea companiilor insa, din pacate, sunt inca initiative izolate.

Pentru a avea forta si a putea determina o schimbare fundamentala, orice pas in plus este valoros. Visez la ziua in care spiritul comunitar se va manifesta firesc, constant, atat la nivel individual, cat si organizational. De Craciun, el poate lua forma unei initiative de strangere de fonduri, adresate partenerilor de afaceri.

Nu este un cadou traditional, ci o mana intinsa catre un parteneriat social, dincolo de cel de afaceri. Sensul oferit de un astfel de proiect poate, insa, echivala, cu un cadou foarte special.

Rezultatul? Inspiratie, entuziasm, ocazia de a ne opri din urgentele noastre si a face o fapta buna.

Dana Tudor

Chief Inspired Officer

Buticul de Inspiratie

Am revenit la prima mare dragoste, comunicarea si relatiile publice, dupa o experienta nepretioasa in presa de business si de life-style, print si online, care ma ajuta sa am acum o viziune clara asupra potentialului unic al fiecarui client. Mi-am propus sa descopar solutiile cele mai valoroase pentru a comunica personalitatea unei afaceri, a unui produs sau a unei persoane, cu rezultate de impact.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2532 ori