Actorul Tomi Cristin: Cat de captivant este discursul tau?

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 00:00
5954 citiri
Actorul Tomi Cristin: Cat de captivant este discursul tau?

Un discurs captivant este acel discurs pregatit si repetat cu mult timp inainte, un lucru de care cei mai multi nu tin seama deloc, sustine actorul Tomi Cristin.

"Daca un actor care vrea sa obtina aplauze spunand niste cuvinte repeta aceste cuvinte timp de patru luni zi de zi, de ce n-ar face asta si un vorbitor in public?", te intreaba acesta.

Emotiile nu sunt inamicii discursului public. De la ele vine energia vorbitorului, spune Tomi Cristin, actor, lector universitar si trainer pe public speaking.

"Cel mai mare inamic al discursului public este acela pe care ti-l faci singur nepregatindu-te, necunoscandu-ti auditoriul, necunoscandu-te pe tine. Sigur, pot aparea elemente de bruiaj accidental, un public ostil... Dar toate acestea, pentru un vorbitor care stie cine este, ce spune, cum sa spuna, cui spune si de ce spune, nu fac altceva decat sa condimenteze discursul", a declatar Tomi Cristin, pentru Business24.

Trebuie sa fii un bun actor pentru a face fata publicului

"Ca sa faci fata unei situatii de bruiaj, unor oameni ostili din start sau oricaror alte incidente din timpul unui discurs, trebuie sa fii un bun actor. Spun asta pentru ca toti actorii pe care ii cunosc muncesc enorm pentru fiecare cuvant pe care il spun si parca celebritatea ii face si mai constienti, si mai atenti, si mai muncitori", explica Tomi Cristin.

In cazul in care nu ai "arta actoriei" in sange, singura solutie este un workshop, sau orice experienta practica din care sa invatam. Vorbitul in public este o activitate fizica, o munca, nu se poate deprinde din carti. "Trebuie facut", spune acesta, care iti recomanda workshopul de la MMM Consulting "Discurs despre discursul meu".

Ce faci cand publicul isi pierde interesul fata de discursul tau?

"Intr-adevar, momentul in care publicul incepe sa-si piarda interesul este cel mai neplacut. E de-a dreptul cumplit. Ar trebui sa fii atat de bine pregatit, incat sa-ti poti da seama repede de ce i-ai pierdut si sa-ti schimbi tactica. In orice caz, nu trebuie sa dai vina pe auditoriu", raspunde actorul in fata acestei intrebari.

Cum reusesti sa te "transformi" dintr-un om cu inhibitii, intr-un bun orator?

Te transformi greu intr-un bun orator daca iti vine greu sa-ti constientizezi inhibitiile si daca nu vrei sa le depasesti exersand. Daca dupa un discurs feedback-ul pe care il primesti este :"E OK." sau "N-a fost nicio problema" sau "A fost in regula" nu esti intr-o evolutie, dar daca simti ca oamenii te-ar mai fi ascultat si dupa ce ai incheiat, atunci da, esti intr-o evolutie, crede actorul.

Tomi Cristin recunoaste ca si el are emotii de fiecare data cand le vorbeste studentilor si de fiecare data cand joaca, dar sustine ca emotiile dau energia necesara discursului sau rolului sau.

"Teama de a vorbi in public mi-am invins-o constientizand-o si vorbind despre ea cu cei din jurul meu, cu studentii de la facultate si cu cei care vin la workshop-ul 'Discurs despre discursul meu' si vor sa afle cum mi-am invins teama de a vorbi in public", concluzioneaza acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#tehnici discurs captivant, #Tomi Cristin despre discurs, #emotii discurs , #Leadership carismatic