Leadership-ul japonez, la moda. Va detrona modelul corporatist american?

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 00:00
4398 citiri
Leadership-ul japonez, la moda. Va detrona modelul corporatist american?

Modelul corporatist american incepe sa-si piarda aura de invincibilitate, in timp ce managerii japonezi se pare ca au gasit cheia pentru a reseta paradigma corporatista a Americii, potrivit Business Insider.

Iata care sunt lectiile managementului japonez care vor detrona managementul american:

In perioade de criza, directorii executivi sunt cei care isi reduc salariile

Directori executivi ai unor companii importante din Japonia au anuntat ca, pe fondul crizei economice, isi vor reduce salariile. Unul din directorii japonezi care a adoptat aceasta masura a fost cel al companiei Nintendo, care pe langa faptul ca si-a redus salariul, a refuzat bonusurile doi ani la rand.

Japonezii prefera sa pastreze afacerea in familie, de aceea evita sa angajeze persoane din exterior

Cand vine vorba de succesiune, companiile japoneze sunt conduse de cei care pot duce traditia mai departe, in general "jucatorii loiali ai familiei".

Managerii de top japonezi se odihnesc mult mai mult decat americanii

Potrivit unor rapoarte, managerii japonezi dorm in fiecare noapte cu o ora mai mult decat americanii.

Japonezii pun accent pe echilibrul intre viata privata si munca

In incercarea de a evita suprasolicitarea angajatilor, japonezii pun accent pe echilibrul dintre viata personala si serviciu.

Managerii japonezi organizeaza adesea petreceri cu angajatii pentru a incuraja spiritul de echipa

Japonezii promoveaza spiritul de echipa pentru a ridica moralul angajatilor, iar unul din cele mai eficiente moduri este de a petrece impreuna in cluburi de noapte si baruri.

Managerii japonezi nu sunt afectati de modul in care merge afacerea

Potrivit expertilor, managerii japonezi arata o grija excesiva pentru angajati, insa au un grad diminuat de responsabilitate cand vine vorba de modul in care evolueaza afacerea.

Japonezii au tendinta de a amana problemele importante

Va mai amintiti de dezastrul nuclear de la Fukushima? Se pare ca in caz de urgenta, japonezii nu se implica atat de mult cat ar trebui. Potrivit expertilor, in caz de accident, nu exista o persoana care sa se implice rapid pentru a rezolva situatia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#leadership japonez, #leadership, #management, #model corporatist american , #Leadership autentic