Imaginea personala in 2015: Tu ce schimbari ti-ai propus?

Sambata, 17 Ianuarie 2015, ora 00:00
2796 citiri
Imaginea personala in 2015: Tu ce schimbari ti-ai propus?

Zilele acestea, ca intotdeauna, ne-am dorit noua insine si unii altora sa vina un an bun, schimbari pozitive si situatii favorabile de orice fel.

De inceputuri ma entuziasmez si eu, dar nu uit ca anul bun nu vine, ci ni-l facem singuri si nu deodata, ci in fiecare zi cate putin, pentru ca la final sa sarbatorim succesul ca un fapt real, nu doar ca un deziderat.

In business, anul 2015 nu mai este un an de supravietuire, ci unul de crestere, dar nu va ganditi ca asta inseamna si mai multe resurse investite, si mai mult efort depus pe calea catre succes.

Mintile vizionare aleg intotdeauna optiunile simple, la indemana oricui si le transforma in cele mai eficiente motoare de progres. Un astfel de motor este imaginea personala, un instrument aflat intr-adevar la indemana oricui, dar de multe ori ignorat sau folosit de maini nepricepute.

Va propun ca in 2015 sa schimbati perspectiva cu cea a persoanelor care va privesc.

Ce vad ele, cum va percep, ce atitudine au fata de dumneavoastra? Stabiliti-va, pe langa aceleasi obiective profesionale si personale, pe care oricum le deplasati de la un an la altul si unele noi, privitoare la propria imagine si urmariti-le efectul:

O atitudine de lider

Asigurati-va ca alegerile vestimentare pe care le faceti transmit mesajul potrivit si vorbesc oamenilor despre omul care sunteti dincolo de ele. Mi se dau deseori exemple de "oameni de succes complet dezinteresati de aspectul lor": Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Dean Kamen.

Nu de dezinteres este vorba in aceste cazuri, ci de intelegerea publicului caruia i se adresau/adreseaza, si de comunicarea cu acesta, inclusiv vizual-vestimentar cu limbajul specific: o uniforma formata din 501's, New Balance, helanci sau tricouri gri si hanorace cu gluga.

A fi atent la felul in care aratam nu este echivalent cu a a purta un costum sever si cravata, ori, in cazul femeilor, cu pantofi cu toc si rochii riguroase.

Un stil coerent

Urmariti consecventa in actiuni si discurs, insa pentru a fi pe deplin credibil, alegeti si o directie stilistica precisa. Minimalist si rezervat, ornamentat si vocal, degajat sau riguros, spuneti-le celor din jur care va sunt convingerile si prin intermediul aspectului exterior.

Stabilirea prioritatilor

E mai important sa aratati bine in fiecare zi, decat sa aratati diferit in fiecare zi. Construiti-va o garderoba aerisita, formata doar din piese exceptionale. Nu va aprecia nimeni daca aveti 60 de tinute diferite intr-un sezon, dar toate sunt de o calitate sau un aspect indoielnic.

Preferati un numar mic de articole, cu un design simplu (pentru inceput) pe care sa le integrati in numeroase tinute care sa va sublinieze trasaturile frumoase si sa fie ideale pentru diverse contexte.

Noi abilitati.

Stilul nu este o trasatura inascuta, ci o abilitate care se poate dezvolta si educa. Felul in care purtam hainele cantareste jumatate din efectul vizual final.

Mergeti prin casa, cateva seri la rand, cu pantofii cu tocuri de 12 cm inainte de a-i lua la birou, purtati poseta in fata oglinzii inainte de a o arunca pe umar ca pe un rucsac, respectiv, domnilor, faceti-va un reflex din a incheia costumul atunci cand va ridicati si a-i deschide nasturii atunci cand luati loc.

Planificarea

Cat timp si bani ati pierdut si cate frustrari ati acumulat cumparand haine pentru ca va placeau in magazin? Stabiliti ce volume (ample, inguste, stramte), proportii (lungi, medii, scurte), culori, imprimeuri va subliniaza anatomia si sunt potrivite stilului de viata pe care il aveti si cumparati in mod rational, nu intuitiv.

Este posibil sa nu gasiti, la o prima vizita in magazine, toate piesele dorite, dar pastrati lista si reveniti asupra ei ori de cate ori aveti ocazia: o vizita in strainatate, o perioada de discounturi, o descoperire intamplatoare intr-un magazin online.

Moderatia

Renuntati la tinutele ornamentate sau ostentative, afisarea evidenta a marcilor sau accesoriilor. Liniile bine definite, materialele de buna calitate, bijuterile mici si pretioase, parfumurile neagresive sunt intotdeauna alegeri rafinate.

Respectul

Pentru propria persoana si cei din jur. A veni la timp, a incepe sedintele chiar daca nu toata lumea este prezenta, a nu profita de timpul liber sau spatiul personal al celorlalti sunt gesturi care construiesc succesul autentic si de durata.

Articol de Raluca Dobrovolschi, consultant de imagine

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#imaginea personala 2015, #consultant imagine, #Raluca Dobrovolschi consultant imagine , #Leadership autentic