Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fostul sef Microsoft identifica simptompele unui leadership fals

Fostul sef Microsoft identifica simptompele unui leadership fals


Persoanele care simt nevoia sa se prezinte ca lideri, ar trebui sa mai lucreze la dezvoltarea personala, crede fostul sef al Microsoft si directorul general al companiei GKTI Semper Human, Silviu Hotaran, care sustine ca se pot identifica simptompele unui leadership fals si calitatile unui adevarat lider.

"Imaginatia si vointa puternica sunt doua elemente cheie in dezvoltarea liderilor. Viziunile ne determina comportamentul. (...) Vointa puternica ma tine pe drum. Daca ne setam obiectivele, atunci putem. Succesul este o dorinta in viata", spune fostul sef Microsoft.

In opinia sa, nu se poate vorbi de leadership fara viziuni si a exemplificat prin doua citate devenite celebre, prin indeplinirea mesajului transmis.

"Bill Gates spunea ca isi doreste un calculator pe care sa ruleze programe Microsoft, in fiecare casa. Avea o viziune pe care oamenii de la acea data o considerau utopie. Dar iata ca se poate si ca viziunea lui Bill Gates nu mai este atat de incredibila.

Si, ca sa nu fiu acuzat de subiectivisim pentru zona IT, voi spune si despre Martin Luther King. El spunea: "I have a dream". Ce s-ar fi intamplat daca ar fi zis "I have a plan?" se intreaba retoric omul de afaceri, facand aluzie la perioada dificila din Statele Unite ale Americii, unde persoanele de culoare erau privite cu suspiciune si cu superioritate.

Silviu Hotaran adauga ca un adevarat leader ar trebui sa se ghideze dupa patru principii, care pot fi rezumate in cateva expresii simple: cere de la tine, acorda interes, invata din greseli si cere de la membrii echipei.

"Nu ii jigni pe membrii echipei tale, cerandu-le prea putin. Inspira-I si ofera-le incredere, demonstrandu-le ca isi pot atinge obiectivele daca lucreaza in echipa", subliniaza directorul GKTI Semper Human.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1706 ori