Bogdan Comanescu pledeaza pentru motivatie in afaceri. Exemple: de la Iisus la Hitler

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 10:50
2751 citiri
Bogdan Comanescu pledeaza pentru motivatie in afaceri. Exemple: de la Iisus la Hitler
Bogdan Comanescu, in cadrul unei prezentari Business Days 2013 / Sursa foto: leadership.businessdays.ro

Invitati la evenimentul Business Days, Bogdan Comanescu si partenerul sau de afaceri, Ovidiu Atanasiu, au conceput un joc inedit pentru prezentarea unor "lideri autentici" din istorie, care au influentat, prin calitatile sau motivatiile lor, evolutia managerilor de pretutindeni.

Comanescu a fost legat la ochi pe scena Business Days si a pretins ca se intoarce in timp si ca invoca spiritele unor lideri mari, din perioada de timp diferite si cu personalitati variate. Partenerul de afaceri al lui Comanescu, Ovidiu Atanasiu, i-a pus intrebari acestuia, incercand sa afle mai multe despre motivatia, dorintele si secretele personajelor interpretate pe parcursul prezentarii de Comanescu.

Primul ales de cei doi a fost Darius I al Persiei, cel care a scris primul set ale drepturilor omului, urmat de alte personaje marcante ale istoriei, din puncte de vedere diferite: Iisus, Adolf Hitler, Walt Disney dar si Ecaterina cea Mare a Rusiei sau Fernando Magellan.

Comanescu a spus, la finalul prezentarii, ca toti oamenii alesi nu au avut nimic special, poate doar cu exceptia unor talente cu care unii dintre ei s-au nascut, dar ca au avut o motivatie extraordinara.

"Majoritatea au fost oameni ca noi. Au avut un obiectiv suficient de mare, ca oamenii sa isi doreasca sa faca parte din el. Au avut o pasiune molipsitoare pentru ceea ce fac. Oamenii isi doresc sa faca parte din echipa lor, pentru ca au adus intotdeauna beneficii pentru cei din jurul lor".

Sfatul lui Comanescu pentru viitori lideri si pentru toti managerii este "nu va puneti problema "ce pot face oamenii din jurul meu pentru mine?" ci mai degraba "ce pot face eu pentru ei, ca lider?".

Personajele interpretate de Bogdan Comanescu in "sedinta de spiritism"

Alexandru III al Macedoniei

"Am vrut sa cuceresc lumea; am facut tot ce a fost posibil de a demonstra ca nu am dezvoltat drumuri, am castigat toate bataliile, sunt sinugurl general care a castigat toate bataliile. Am murit sarac, la 33 de ani si aproape singur".

Iisus din Nazaret.

"Am fost manat de dorinta de a-i invata ca sunt bogatii mai mari decat averea fizica, pentru ca exista puterea intelegerii si puterea bunatatii".

Temujin cunoscut ca Gingis Han.

"Am fost prizonier pana la varsta de 40 de ani si mi-am dorit sa ma razbun pe toata lumea".

Fernando Maggelan

"Am dus corabiile Spaniei in larguri. Sunt trist ca am murit in Filipine, in niste conflicte care nu erau ale mele si sunt trist ca nimeni nu a scris nimic despre abilitatile mele de lider. Sa conduci corabiile la capatul lumii inseamna ceva. Sa primesti titlul de noblete din partea regelului Spania este un alt lucru remarcabil".

Ecaterina cea Mare a Rusiei.

"Am fost imparateasa cea mai longeviva. Am fost pasionata de munca depusa de Petru cel Mare. Dupa ce sotul meu a murit, am preluat conducerea Imperiului. Am facut prima universitate pentru femei. Am facut deschidere la Marea Neagra si am continuat planul sotului meu de a introduce cultura europeana in randul nobilimii rusesti".

Mayer Rotschild.

"Am avut puterea de a influenta omenirea, fara ca oamenii sa fie constienti cine conduce cu adevarat. Am transformat economia omenirii pentru totdeauna. Am inventat sistemul metalelor nobile, mi-am facut retea de banci, am cumparat si am vandut razboaie si presedinti, iar acum pot spune ca urmasii mei sunt cei mai bogati din lume. Consiliem toate bancile de pe Pamant si fiecare presedinte de tara are nevoie de un Rotschild".

Florence Nightingale.

"Am transforamt asitenta medicala intr-o stiinta, bazata pe cifre si statistica. am prezis cum va functiona sistemul de asistenta sociala pana in anul 2000".

Adolf Hitler

"Am fost un tanar cu o copilarie grea. Am fost urat de femei si asta mi-a accentuat frustrarea".

Walt Disney

"Mi-a placut animatia, am fost un lider extrem de iubit. Oamenii spuneau ca munca in studioul lui Disney e ca munca in familie. In a doua parte a vietii am devenit paranoic, agresiv si m-am facut urat de toti cei din jurul meu. Am reusit sa influentez pozitiv viata tuturor copiiilor pe pamant si viata parintilor, pentru ca le pot pune micutilor un film si se pot bucura de altceva.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Bogdan Comanescu Business Days 2013, #prezentare lidership , #Leadership autentic