5 modalitati prin care sa formezi o cultura organizationala stabila pentru compania ta

Vineri, 11 August 2017, ora 11:36
2653 citiri
5 modalitati prin care sa formezi o cultura organizationala stabila pentru compania ta
Foto: customerservicemanager.com

Cultura organizationala a devenit un buzzword important pentru orice afacere. Cand un executiv conduce o intreprindere mare cu resurse financiare si umane este mult mai usor sa creeze cultura organizationala a companiei, avand in vedere bugetul masiv de care dispune.

Insa, acest concept este inteles gresit de foarte multi antreprenori si manageri. Cultura organizationala nu este doar despre pranzuri impreuna, team buildinguri si iesiri in oras dupa orele de birou; aceasta este reala si nu doar de complezenta si porneste de la liderul companiei.

Iata 7 modalitati prin care se poate forma:

1. Angajeaza persoanele potrivite

Construirea unui culturi organizationale incepe cu selectarea personalului potrivit. Atunci cand faci angajarile, nu te lasa tentat de a accepta orice candidat, doar din dorinta sau urgenta de a ocupa scaunele din birouri.

Adevaratele principii ale culturii organizationale lasa loc oamenilor sa isi cladeasca treptat cariera si sa se ajute reciproc de-a lungul acestui drum.

Alege viitorii angajati dupa calitatile pe care le au; unele caracteristici de personalitate cum ar fi integritatea sau increderea in propria persoana pur si simplu nu pot fi invatate.

De asemenea, foarte util este sa ceri si opinia echipei atunci cand angajezi pe cineva, pentru ca asa ii implici activ in deciziile companiei.

2. Incurajeaza implicarea tuturor

Altruismul genereaza bunastare, iar oamenii fericiti fac munca cea mai buna. Atunci cand oamenii se implica voluntar in activitatile curente din companie, pun bazele, constient sau nu, unor conexiuni sociale care imbunatatesc reteaua lor profesionala.

Persoanele care au mai multe interese in beneficiul companiei, au de oferit foarte multe in dezvoltarea acesteia. Acorda timp pentru voluntariat si organizati participarea la diverse evenimente civice.

3. Lasa-ti angajatii sa respire

Oamenii nu sunt roboti. Este normal ca un antreprenor sa faca anumite sacrificii pentru ca afacerea sa prospere. Angajatii contribuie de asemenea la succesul afacerii, insa din cand in cand, au nevoie de o pauza.

Atunci cand un angajat are nevoie de concediu sau de o zi libera din motive personale, acorda-i-o. Intelegerea, dozata, fata de angajati este una dintre cele mai importante componente ale creeri unei culturi organizationale puternice.

4. Recompenseaza-le meritele

Cand in viata companiei are loc un eveniment placut, sarbatoreste alaturi de angajatii tai. Eventual, recompenseaza-i pentru eforturile depuse pentru ca afacerea sa prospere.

Victoriile celebrate sunt o forma de recunoastere a meritelor si constituie totodata o modalitate de a-i motiva pe angajati. Pentru ca e foarte posibil ca banii pana la urmatorul salariu sa nu le fie de ajuns, ofera-le bonusuri ocazionale, in functie de performantele lor.

5. Ofera-le incredere

Atunci cand angajatii nu simt un control excesiv din partea superiorilor, ei tind sa fie mai productivi. Incurajeaza-le ideile si determina-i sa isi asume responsabilitatea pentru actiunile lor. Astfel, iti vei forma in timp o echipa de oameni puternici si asumati.

Dezvoltarea unei culturi organizationale nu trebuie sa coste o avere. Este vorba mai ales despre tratarea cu respect a angajatilor, selectarea personalului potrivit si lucrul in echipa.

Mai mult decat atat, atunci cand un lider isi arata atasamentul si implicarea fata de brandul pe care il detine, aceasta atitudine devine contagioasa si pentru angajati, iar acest lucru nu aduce decat beneficii!

Sustenabilitate în minerit: gestionarea responsabilă a apelor uzate
Sustenabilitate în minerit: gestionarea responsabilă a apelor uzate
Mineritul, deși esențial pentru societate, poate avea un impact semnificativ asupra mediului. Totuși, impactul său asupra mediului este considerabil, iar una dintre cele mai mari provocări cu...
Extracția dentară: când este necesară și ce presupune această procedură?
Extracția dentară: când este necesară și ce presupune această procedură?
Extracția dentară este o procedură chirurgicală care devine necesară în anumit situații, în care patologia orală nu poate fi gestionată altfel. Descoperă mai multe despre extracția...
#credit pana la salariu, #credit IFN , #Leadership autentic

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. În ce oraș se află singura pizzerie din România inclusă într-un prestigios topul de profil european
  3. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  4. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  5. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  6. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  7. Furtul cablurilor de încărcare, încă un obstacol în calea popularității mașinilor electrice
  8. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  9. Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
  10. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție