Multinationala care investeste zeci de milioane de euro in Slatina: 98% din angajati sunt romani

Joi, 31 Decembrie 2015, ora 15:14
7984 citiri
Multinationala care investeste zeci de milioane de euro in Slatina: 98% din angajati sunt romani
Foto: Francesco Fanciulli, Prysmian Group

Prysmian Group, unul dintre liderii mondiali in domeniul cablurilor si sistemelor pentru energie si telecomunicatii, investeste milioane de euro in Slatina si se mandreste cu faptul ca 98% dintre angajatii sai de aici sunt romani.

Francesco Fanciulli, CEE Region Chief Executive al companiei, sustine ca portile sunt in continuare deschise pentru tinerii ingineri si tehnicieni romani, care pot accede inclusiv la functii de top management.

Care sunt planurile Prysmian pentru Romania, cum pot ajunge romanii sa lucreze in aceasta multinationala si cum a fost cucerit Francesco Fanciulli de tara noastra aflati din interviul acordat Business24.

La inceputul anului 2015 ati anuntat o investitie de aproximativ 30 de milioane de euro in constructia unei fabrici de cabluri pentru transportul energiei si in extinderea capacitatii unei unitati de productie a cablurilor optice, ambele proiecte urmand sa fie derulate la Slatina. In ce stadiu se afla aceste proiecte? Cand le finalizati?

Anuntul pe care l-am facut in luna februarie 2015 facea referire la un plan major de extindere pentru urmatoarele 18/24 de luni, prin constructia unei noi fabrici de cabluri optice si dublarea capacitatii de productie a celei existente.

Totodata, am urmarit dezvoltarea competentelor, pentru a oferi produse de ultima generatie pentru cei mai exigenti clienti din Europa, precum si introducerea unor noi capacitati tehnice pentru a produce la Slatina cabluri high-tech de inalta tensiune si a veni in sustinerea dezvoltarii retelei electrice atat in Romania, cat si in restul Europei.

Modul de derulare a ambelor proiecte ne-a depasit asteptarile, unitatea de productie a cablurilor de inalta tensiune fiind deja complet instalata si data in functiune din iulie 2015, in timp ce cladirea care va gazdui noua fabrica de cabluri optice este aproape gata si va fi operationala incepand cu trimestrul II al lui 2016.

Cum veti derula in Romania programul Make It, adresat inginerilor si tehnicienilor cu experienta in domeniul industrial?

Noi credem ca putem oferi o oportunitate unica si valoroasa tuturor profesionistilor talentati, ce au reusit sa isi construiasca deja o experienta solida in domeniul productiei: aceea de a intra in contact cu o companie multinationala, recunoscuta la nivel mondial drept lider in domeniul cablurilor si sistemelor pentru energie si telecomunicatii, care sustine in permanenta inovatia si progresul tehnologic in segmentul sau de piata, o companie cu o istorie de peste 100 de ani si o prezenta la ora actuala in 50 de tari, unde detine aproape 90 de fabrici si peste 20.000 de angajati.

In Romania, oferim tinerilor ingineri si tehnicieni posibilitatea de a isi desfasura activitatea intr-una dintre cele mai mari fabrici existente in cadrul Grupului, cu o capacitate de productie aproape completa, ce variaza de la cabluri electrice de inalta tensiune pana la cabluri optice, complet integrata cu un mediu multinational extrem de dinamic.

Vom selecta cei mai talentati profesionisti din piata (cu sprijinul celor mai calificate companii de recrutare, pe langa evaluarea directa a CV-urilor pe care le vom primi), sustinand in acelasi timp aceasta initiativa printr-o ampla campanie media ce cuprinde atat canale clasice, cat si platforme digitale.

Pana in acest moment, sunt bucuros sa pot invita toti potentialii candidati care se regasesc in profilul cautat de noi sa aplice, trimitand CV-ul lor pe ro.prysmiangroup.com, in sectiunea dedicata programului Make It.

Cum este Romania din perspectiva resurselor umane?

Romania este o piata extrem de interesanta din perspectiva Resurselor Umane si ofera acum o generatie noua de absolventi extrem de bine pregatiti, care sunt deschisi provocarilor profesionale intr-un mediu multinational, precum si profesionisti care revin dupa o experienta in strainatate pentru a-si construi o cariera in tara lor natala.

Prysmian Group ramane dedicat strategiei de a se dezvolta prin investitii in resursa umana locala si in formarea acesteia pentru a putea prelua pozitii de tip senior management.

Din aceasta perspectiva, ne mandrim cu faptul ca 98% dintre angajatii din Slatina sunt romani si ne dorim sa pastram aceasta directie si in perioada urmatoare.

Care sunt planurile companiei pentru Romania?

Prysmian Group isi va continua investitiile in Romania, atat in domeniul cablurilor si sistemelor energetice, cat si in cel al telecomunicatiilor, transformand Slatina intr-un centru international de excelenta in cadrul Grupului, toate acestea intr-un mediu stabil si pornind de la premisa ca niciun eveniment imprevizibil nu va afecta planurile pentru urmatorii ani.

Cererea din piata este cea care va determina atat frecventa, cat si viteza actiunilor noastre viitoare.

Cat de des veniti in Romania? Cum vi se pare tara noastra? Ce va place mai mult aici?

Vin in Romania de cel putin doua ori pe luna pentru a vedea modul in care operatiunile noastre locale se desfasoara, pentru a face schimb de opinii si idei cu echipa noastra, a intalni principalii nostri parteneri institutionali si furnizori.

Romania este un context dinamic, ce se indreapta cu rapiditate catre standardele Europei de Vest, in ciuda infrastructurilor-cheie ramase inca in urma.

Ce imi place cel mai mult aici este multitudinea asemanarilor cu regiunea sud-mediteraneana, in ceea ce priveste ospitalitatea, si anume caldura, prietenia si amabilitatea cu care romanii isi intampina oaspetii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#Francesco Fanciulli interviu, #Prysmian Make It , #Interviuri manageri