Branding Personal: Cum te ajuta comunicarea online (I) - Training cu Paul Olteanu

Sambata, 17 Martie 2012, ora 00:00
4653 citiri
Branding Personal: Cum te ajuta comunicarea online (I) - Training cu Paul Olteanu

Oare chiar am nevoie sa ma comunic pe internet?

Da! Ai! Foarte tare chiar. Iata un argument pe cat de simplu, pe atat de adevarat: In viitor (nu mai mult de 5-6 ani) cine nu o sa aiba o prezenta on-line bine construita, o sa inceteze incet (dar sigur) sa existe.

Pe pamant? Nu. Dar unde? In mintea clientilor, partenerilor sau potentialilor angajatori. Adica acolo unde conteaza cel mai tare in business.

Cum asa?

Putina istorie:

Radioului i-au trebuie 38 de ani ca sa atinga 50.000.000 de utilizatori.

Televiziunii i-au trebuit 13 ani ca sa atinga 50.000.000 de utilizatori.

Internetului i-au trebuit doar 4.

Iar Facebook a adaugat 100.000.000 de utilizatori in mai putin de 9 luni.

Asadar, on-line-ul este canalul de comunicare cu cea mai rapida expansiune din istoria omenirii. Creste mai repede si mai puternic decat orice alt mediu de pana acum.

In Romania exista in jur de 8.000.000 de utilizatori de internet. 8.000.000 de utilizatori de internet dintr-o populatie de (aproximativ) 20.000.000. Adica, peste 1 din 3 romani sunt utilizatori de internet.

Ce inseamna asta pentru tine? Inseamna ca daca nu comunici on-line cine esti si ce faci, pierzi automat 8.000.000 de clienti. Pierzi 1 / 3 din toti oamenii pe care ii vezi pe strada.

Ok. M-am convins. De unde incep?

Cumpara-ti un domeniu

Cumpara un domeniu fie .ro , fie .com sau .net.

Daca publicul tau tinta e cu precadere roman si tu iti desfasori activitatea cu precadere in Romania, atunci .ro

Daca ataci o piata globala si e important sa te cunoasca oameni de peste tot din lume, atunci .com sau .net

Recomandarea mea este ca denumirea domeniului sa fie de forma www.prenumeNume.ro .

Ratiunea din spatele acestei recomandari sta in faptul ca de cele mai multe ori, oamenii pe care ii vei intalni, te vor cauta pe Google (si pe alte motoare de cautare) dupa prenume + nume.

Daca iti cumperi domeniul www.prenumeNume.ro (sau inversarea) ai garantia ca esti primul rezultat pe care publicul tau tinta il gaseste.

Incepe un blog pe domeniul tau de expertiza si interes.

Acum ca ai un domeniu, iti recomand sa instalezi un blog pe el.

Frumusetea blog-urilor este ca sunt simple si versatile. Se instaleaza usor, necesita foarte putine cunostinte tehnice si pot servi o mare paleta de functii si nevoi.

Odata ce ai rezolvat partea tehnica, apuca-te sa produci continut (fie el text sau multimedia). Scrie pe domeniul tau de expertiza, scrie despre pasiunile tale, scrie despre proiectele in care te implici si despre cauzele pe care le sustii.

Fa-ti conturi pe retelele de socializare importante

Sunt retele sociale canale de comunicare importante? Da. Foarte. Iata un exemplu: in Romania exista 4.000.000 de utilizatori de Facebook. Adica, jumatate din toti cei care folosesc internetul la noi in tara au un cont de Facebook.

Daca esti prezent acolo, ai sanse si de doua ori mai mari sa ajungi la publicul tau tinta, sa-l ajuti sa te cunoasca si sa lucreze cu tine. Daca ai cont pe Twitter, ai sanse de trei ori mai mari. Pe LinkedIn... de treil ori mai mari si asa mai departe.

Fa-ti conturi pe toate retelele de socializare relevante pentru domeniul tau de activitate si pentru publicul tau tinta, dar fa-ti cont neaparat pe Facebook, Twitter si Linkedin. Aceasta sfanta treime a retelelor sociale reprezinta un conector extraordinar de puternic intre tine si potetiali clienti, parteneri sau angajatori.

In aceasta prima parte am trecut in revista importanta unei prezente on-line si am listat rapid care sunt primii pasi.

In articolul urmator o sa discutam despre ce si cum trebuie sa comunicam in on-line ca sa avem impact si ca sa construim o prezenta on-line puternica.

Paul Olteanu,

Trainer si consultant pe branding personal si public speaking

Cum a ajuns energia eoliană cea mai importantă resursă din mixul energetic de producţie. „Nu e rău deloc”
Cum a ajuns energia eoliană cea mai importantă resursă din mixul energetic de producţie. „Nu e rău deloc”
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a transmis că la această oră, din nou, energia eoliană este cea mai importantă resursă din mixul energetic de producţie, cu aproape 27% şi 2000MW....
Bitcoin a crescut spectaculos după ce s-a zvonit că Donald Trump ar putea semna un ordin executiv
Bitcoin a crescut spectaculos după ce s-a zvonit că Donald Trump ar putea semna un ordin executiv
Bitcoin a revenit vineri, 17 ianuarie, la creştere, pe fondul unor informaţii conform cărora preşedintele-ales Donald Trump ar putea semna un ordin executiv care să facă din criptomonede o...
#Branding Personal, #comunicare online brand personal, #Paul Olteanu branding personal , #Cursuri pentru manageri

Curs valutar

1 EUR = 4.9759 RON

0.0010

1 USD = 4.8284 RON

-0.0063
  1. Economist, fost director de bancă, despre creditele românilor: "Nu este o idee bună să rambursezi mai repede"
  2. Cum își fac unii români poliţe RCA mai ieftine. Plătesc şi cu 1.500 de lei mai puțin
  3. Planul ministrului de Finanțe pentru a reduce foarte mult tranzacțiile cash. „S-a gătat democrația, plățile vor fi limitate până la eliminare”
  4. Tragedia din spatele site-urile chinezești cu haine ieftine. La ce condiții inumane sunt supuși muncitorii din „Satul Shein”
  5. Cum a reușit o tânără care lucra într-o multinațională să-și transforme pasiunea în afacere de succes: „Cât timp eram angajată, le duceam colegilor mei prăjituri"
  6. Facturi de coșmar după majorarea prețului la gaze. Pentru un apartament cu 3 camere vom plăti 1.000 de lei, iar pentru o casă peste 2.000 de lei
  7. Cum a eșuat proiectul unui parc fotovoltaic de 40 de milioane de euro, din fonduri europene. Se vinde la mai puțin din jumătate din preț
  8. SUA strâng lațul în jurul lui Putin: America lovește două mari puteri prietene cu Rusia
  9. Cum amenință un om întreaga Europă: Una din cinci mașini de pe continent în mare pericol
  10. Prețul petrolului a explodat după noile sancțiuni impuse Rusiei de SUA. În același timp, dolarul american continuă să se aprecieze față de alte valute