Invata sa influentezi cu integritate, cu Andy Szekely

Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 00:00
3287 citiri
Invata sa influentezi cu integritate, cu Andy Szekely

In business ai nevoie sa stii cum sa influentezi si cum sa convingi, daca vrei sa fii prosper. Prosperitatea inseamna mai mult decat o afacere ce merge excelent, inseamna un plus in stilul tau de viata, explica Andy Szekely, trainer specialist in persuasiune si tehnici de influentare.

Pentru a ajunge sa fii influent, trebuie sa stii si cateva secrete ale comunicarii, cum ar fi: "Cine stabileste contextul controleaza jocul", "Nu negocia cu altcineva pana cand nu ai terminat de negociat cu tine insuti", "Pe termen lung, integritatea este metoda de comunicare cu cel mai mult succes", spune specialistul.

Andy Szekely conduce grupul de firme AS si este membru fondator al Fundatiei Alpha Leadership, fiind invitat in cei 15 ani de experienta ca speaker si trainer in 5 tari europene, in SUA si Canada.

Comunicarea aduce afacerea ta in fata oamenilor

"Formula e in esenta destul de simpla: Majoritatea oamenilor nu fac business pentru bani si atat, ci pentru stil de viata, adica pentru a-si permite anumite libertati si bucurii pe care si le doresc. Pe scurt, pentru o viata prospera.

Ca sa poata insa ajunge la acele bucurii si libertati, au nevoie sa creeze conditiile aparitiei lor, adica sa ofere niste produse sau servicii de valoare la cat mai multi oameni si sa incaseze de la acestia suficient cat sa iasa in profit.

Elementul cheie aici este acel 'cat mai multi oameni'. Ca sa oferi servicii unui numar mare de oameni e important sa stii sa comunici, sa faci marketing, networking, PR. Altfel, poti avea cel mai bun serviciu din lume, daca nimeni nu a auzit de el, e ca si cand nu ai avea nimic. Si culmea, asta se vede imediat in stilul tau de viata", a declarat specialistul, pentru Business24.

Care sunt resursele de care ai nevoie pentru a invata sa influentezi

Ai nevoie de timp, energie, bani si mentori, explica Andy Szekely.

El iti recomanda dublarea timpului pe care il acorzi invatarii, de asemenea, iti recomanda sa depui putina energie si "chef" pentru acest lucru, dar si bani. "Daca investesti in informatia pe care o primesti, o vei valoriza mai mult. In plus, cel care o livreaza se va responsabiliza mai mult!", spune acesta.

Nu in ultimul rand, este esential sa inveti de la cine chiar se pricepe, nu doar de la cine se gaseste la indemana.

De la cine inveti sa comunici si sa influentezi?

Andy Szekely pregateste un "maraton" de evenimente cu tema "Comunica! Influenteaza! Convinge!" in Timisoara, Sibiu, Brasov, Bucuresti si Craiova. Asadar, oriunde te-ai afla, iti poti satisface curiozitatea in unul din seminariile de patru ore, create special pentru tine.

"Vreau sa ajut cat mai multi oameni. Fac acest turneu de 11 ani, dar amploarea lui a crescut exponential in ultimii trei ani. Initial faceam cursurile cu 20-30 de oameni in sala, acum participantii sunt de zece ori mai multi.

Practic, eu cred ca stapanirea comunicarii si influentarii este cel mai important instrument de lucru al liderilor, iar la noi in tara e mare nevoie de mai multi lideri autentici. Vreau si cred ca pot sa ofer un astfel de model, mai ales cu ajutorul altor specialisti consacrati in aceste domenii", sustine specialistul.

Invata ce inseamna manipularea si influentarea, cu integritate

El va vorbi si despre manipulare, insa integritatea este cea asupra careia se concentreaza atentia in aceste conferinte. "Simplu spus, manipularea are conotatii negative, iar influentarea cu integritate are evident un sens pozitiv, de comunicare respectuoasa si benefica pentru toate partile, pe termen lung.

Vom atinge insa si subiectul manipularii pentru ca oamenii au nevoie sa stie cum sa evite manipulatorii. Aceasta este o abilitate in sine si nu are rost sa ne ascundem dupa deget. Aici principiul 'ceea ce nu cunosti nu te poate afecta' nu functioneaza", a declarat Szekely.

Foloseste tehnici in armonie cu tine

Specialistul iti recomanda, oricare ar fi tehnica pe care o aplici, sa te asiguri ca functioneaza in deplina armonie cu tine. Aceasta armonie inseamna, de fapt, chiar integritatea, spune acesta.

"Integritatea inseamna sa faci ceea ce spui ca faci, chiar si atunci cand altii nu sunt in preajma. Inseamna sa traiesti pe baza unor principii clare", spune Andy Szekely.

El da drept exemplu un om care este punctual. Acesta va fi punctual si va cere punctualitate in aproape toate situatiile, iar un om politicos, va fi politicos si va solicita un limbaj civilizat de la cei cu care vorbeste.

"Sigur, o doza de flexibilitate este importanta, insa nu poti cere unui partener sa fie punctual in vreme ce tu nu esti. Pe termen lung asta deterioreaza relatiile.

Avem in popor o zicere frumoasa pe tema asta: 'Vorbeste cum ti-e vorba si poarta-te cum ti-e portul'", completeaza specialistul.

Si mai concret, "a folosi o tehnica de comunicare in armonie cu tine inseamna sa devii tu insuti un exemplu de folosire a ei, nu doar sa vorbesti despre ea", puncteaza acesta.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Andy Szekely seminarii, #influenta afaceri, #training negociere afaceri , #Cursuri leadership