5 pasi pentru a capata mai multa incredere in tine

Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 00:00
2638 citiri
5 pasi pentru a capata mai multa incredere in tine
Scapa de frica

Toti marii lideri au o trasatura comuna - increderea de sine, acel sentiment ca pot trece peste orice obstacole pentru a ajunge unde isi doresc. Daca nu te-ai nascut cu aceasta calitate, nu te da batut. Exista cateva trucuri miraculoase.

Construirea increderii in propria persoana este un proces de durata, insa daca ai uneltele pozitive, rezultatele se vor face simtite imediat.

Iata care sunt cei 5 pasi pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a simti ca nimic nu-ti sta in cale, conform Forbesc.com.

Pasul 1 - Intelege cauzele

Indoiala in propria-ti persoana s-a inradacinat in tine inca din copilarie. De obicei, ne dorim sa fim puternici precum parintii nostri. Acest lucru nu este gresit, insa sa-i punem pe parinti pe un piedestal este.

Pe parcursul vietii, ne confruntam in permanenta parerea despre noi insine cu imaginile parintilor, imagini care sunt de obicei nerealiste. Nimeni nu se poate ridica la aceste standarde, asa ca, in timp, ajungem sa ne indoim ca putem face ceva de calitate.

Pasul 2 - Accepta

Exista o scoala de psihoterapie care practica "terapia prin acceptare". Aceasta se bazeaza pe ideea ca dupa ce vei recunoaste ca ai o problema, stresul cauzat de aceasta se va diminua considerabil.

Toata lumea, chiar si superstarurile, simt de foarte multe ori ca si-au ratat viata. Nimeni nu este perfect.

Pasul 3 - Asuma-ti vina

Este posibil ca acceptarea problemelor sa nu fie posibila fara a-ti impartasi anxietatea cu cineva apropiat.

Crezi ca nu vei reusi sa tii o prezentare? Tine una in fata prietenilor tai. Te indoiesti ca impui respect? Cere parerea unei persoane pe care o admiri.

Pasul 4 - Priveste datele problemei

Daca o persoana claustrofobica ramane blocata in lift, ii este foarte greu sa creada ca ascensorul va porni imediat. Frica si panica preiau conducerea.

La fel se intampla si cand nu avem incredere in noi, insa daca te straduiesti sa privesti rational datele problemei vei vedea ca nu exista niciun motiv sa te panichezi.

Pasul 5 - Tine minte ca nimic nu te ameninta

Poti face fata chiar si unui eveniment ingrozitor daca iti spui in permanenta ca ai in tine tot necesarul pentru a trece peste. Nu uita niciodata acest lucru!

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#increderea in sine, #frica de oameni, #atac panica, #tehnici prezentare , #Cursuri leadership