Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Warren Buffett si-a ales succesorul

Warren Buffett si-a ales succesorul


Warren Buffett afirma, in scrisoarea anuala catre investitori, ca board-ul director al Berkshire Hathaway a gasit un succesor pentru inlocuirea sa din pozitia de director general, calmand temerile unor actionari privind viitorul companiei dupa retragerea emblematicului miliardar.

Buffett nu a mentionat insa si cine va fi urmatorul CEO al Berkshire Hathaway, imperiul de afaceri construit de influentul investitor pe parcursul a aproape 50 de ani.

Succesiunea a fost una dintre cele mai tensionate si controversate probleme pentru actionarii Berkshire Hathaway in ultimii ani.

Berkshire a pastrat tacerea privind urmasul lui Buffett in pozitia de director general, lasand loc pentru speculatii si dispute aprinse privind viitorul companiei.

Scrisoarea lui Buffett curpinde cele mai multe informatii pe aceasta tema prezentate pana acum publicului, miliardarul afirmand clar ca board-ul companiei a ales deja un succesor, nemaifiind vorba despre o lista de candidati.

"Board-ul vostru este la fel de entuziasmat in privinta succesorului meu ca CEO, o persoana pe care ei o cunosc foarte bine si ale carei calitati manageriale si umane le admira", a spus Buffett, notand ca exista si doi candidati "de rezerva".

Unul dintre actionarii Berkshire s-a aratat usurat de informatiile comunicate de Buffett, aratandu-se de asemenea foarte multumit de faptul ca miliardarul a tinut sa rezolve chestiunea in prima parte a scrisorii.

La 81 de ani, Warren Buffett este cunoscut ca un manager activ si sanatos, iar miliardarul a afirmat in mai multe randuri ca nu intentioneaza sa se retraga curand din activitate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2511 ori