Venituri de 4,5 miliarde dolari pentru Oracle, in primul trimestru al anului fiscal 2008

Luni, 24 Septembrie 2007, ora 12:06
1365 citiri

Oracle a raportat venituri totale de 4,5 miliarde de dolari in primul trimestru al anului fiscal 2008, cu 26 la suta mai mari in comparatie cu perioada similara din 2007, conform standardelor de contabilitate GAAP (Generally Accepted Accounting Principles), informeaza un comunicat al companiei.

De asemenea, profitul net al Oracle s-a marit in primul trimestru al anului fiscal 2008 cu un sfert, la 840 de milioane de dolari. In ceea ce priveste veniturile pe actiune, acestea au crescut cu 28 la suta fata de aceeasi perioada a anului fiscal 2007, pana la 0,16 dolari.

Veniturile totale din software au crescut cu 26 la suta, la 3,5 miliarde de dolari, iar veniturile din licentele noi de software au inregistrat o crestere cu 35 la suta la 1,1 miliarde de dolari. Veniturile din licentele noi pentru baze de date si middleware au crescut cu 23 de procente, cele pentru aplicatii cu 65 la suta, iar veniturile din servicii au crescut cu 25 la suta, la 1,1 miliarde dolari.

'Cresterea de 23 la suta la vanzarile de licente noi pentru baze de date si middleware a fost cea mai mare inregistrata in ultimii sapte ani. Oracle a depasit IBM si a devenit numarul unu in baze de date cu mult timp in urma. Daca vom continua sa crestem vanzarile de software pentru middleware in acelasi ritm, Oracle va provoca IBM pentru pozitia de lider in middleware pana la sfarsitul acestui an', a declarat Larry Ellison, CEO Oracle.

Potrivit Oracle, veniturile non-GAAP pe actiune au crescut cu 27 la suta, la 0,22 dolari, iar profitul net non-GAAP a crescut cu 25 la suta, la 1,2 miliarde dolari, in comparatie cu aceeasi perioada a anului fiscal trecut.

'Am raportat o crestere de 35 la suta a veniturilor din licentele noi de software 35 la suta, cea mai mare crestere trimestriala din ultimii zece ani. Vanzarile de software se reflecta in cresterea veniturilor pe actiune. Am incheiat acum ultimul trimestru din planul nostru pe cinci ani, care prevedea o crestere anuala de 20 la suta a veniturilor pe actiune, iar cresterea a depasit aceste previziuni', a adaugat Safra Catz, presedinte si CFO Oracle.

Anul fiscal 2008 a inceput la 1 aprilie 2007. Oracle este cea mai mare companie de software pentru mediul enterprise din lume.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...