LEGO si-a concediat CEO-ul. Era prea batran. Cati ani are inlocuitorul lui

Joi, 31 August 2017, ora 18:30
2112 citiri
LEGO si-a concediat CEO-ul. Era prea batran. Cati ani are inlocuitorul lui

La inceputul lunii august, o stire foarte interesanta a aparut despre CEO-ul companiei LEGO. Seturile LEGO, o stim cu totii, sunt preferatele micutilor. Fie ca vorbim aici despre baieti si fete, despre seturi LEGO Friends, LEGO Disney Princess, LEGO DC Super Hero Girls, LEGO City, LEGO Ninjago, LEGO Star Wars sau LEGO Batman Movie, producatorii jocurilor de costructie au reusit sa se impuna in toata lumea si sa aiba un succes imens, asadar si venituri pe masura.

Dar ce s-a intamplat mai exact?

LEGO si-a dat afara CEO-ul de origine engleza dupa numai 8 luni de la numirea acestuia, anuntand faptul ca i-au gasit un inlocuitor mai tanar mai repede decat anticipasera inainte.

In varsta de 61 de ani, Bali Padda devenise in luna ianuarie a lui 2017 primul CEO care nu era de origine daneza pentru compania LEGO. Jorgen Vig Knudstorp, unul dintre actionarii majoritari ai companiei, a declarat ca nu varsta si nici performantele britanicului nu au dus la concedierea acestuia, ci mai degraba varsta.

"Nu ne-a dezamagit in niciun fel. Domnul Bali stia ca noi ii cautam un inlocuitor inca de la numire. Credeam ca va dura mai mult acest lucru, probabil de aceea e vestea aceasta neasteptata. Am fost tare norocos ca am gasit persoana potrivita intr-un timp atat de scurt", a declarat acesta pentru Financial Times.

In locul lui Bali Padda a fost numit Niels Christiansen, fost CEO al companiei Danfoss si danez de origine. Are 51 de ani si va incepe sa lucreze pe noul post in luna octombrie a lui 2017. A declarat ca adora sa construiasca cu seturi LEGO inca de cand era mic.

Compania LEGO a reusit sa recupereze un deficit enorm de bani, dupa ce vreme de 13 ani s-a chinuit si chiar s-a gandit sa inchida usile fabricii. Astazi, a reusit sa detroneze nume mari ale industriei, precum Mattel sau Hasbro, astfel ca foarte multi au privit reticenti schimbarile de la nivelul conducerii, asta in ciuda afirmatiilor facute de actionarii majoritari pentru presa la momentul anuntului concedierii englezului mai sus mentionat.

LEGO se numara printre cele mai succes afaceri internationale. Si nu e de mirare de ce: copiii adora seturile de constructie cu tematica LEGO. La Noriel poti sa descoperi o multime de astfel de seturi de constructie. Tu alegi tematica, Noriel vine cu preturi accesibile, gata sa fie descoperite.

In plus, poti sa descoperi si o multime de alte jucarii si jocuri: puzzle, gaming, jocuri educative, jocuri de constructie, jucarii de imitatie. Iar la comenzi de minimum 150 de lei, transportul este gratuit oriunde in tara.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#joucri LEGO, #LEGO companie , #CEO