Cum alegi consiliul de administratie

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 15:17
5283 citiri
Cum alegi consiliul de administratie

Daca intreabi un CEO tanar care sunt cele mai mari temeri atunci cand vine vorba de compania pe care o conduce, acesta iti va spune ca e vorba despre alegerea consiliului de administratie.

Trebuie sa acorzi o atentie sporita unui spectru considerabil de detalii legate de grupul de consiliere, sa stabilesti obiective clare pentru membri, sa vezi daca acestia sunt gata sa coopereze, sa stati impreuna intr-o sala de sedinte si sa discutati ore intregi fara a sari unul la gatul celuilalt.

Rolul unui consiliu de administratie a evoluat de-a lungul anilor: in locul vechii sali de conferinte in care se adunau membrii familiei unui CEO, companiile isi trateaza in prezent conducerea asemeni unui consiuliu al inteleptilor.

De cele mai multe ori, companiile fac gresela de a pune la conducere oamenii care nu stiu sa stabileasca misiunea si responsabilitatile pe care o companie trebuie sa le indeplineasca.

Stabileste de ce tip de conducere ai nevoie


In primul rand, trebuie sa te gandesti de ce tip de conducere are nevoie afacerea pe care o detii.

Multe start-up-uri sau chiar companii mari nu isi numesc in mod oficial consiliul de administratie pana in momentul in care primesc finantare din afara, fie incep sa creasca rapid.

In schimb, unele companii opteaza pentru un consiliu consultativ, care nu are un rol oficial in supravegherea finantelor sau luarea deciziilor de afaceri.

Ei sunt membri neexecutivi, insa pot sa-l ajute pe CEO-ul sau fondatorul companiei dandu-i niste sfaturi utile.

Completeaza consiliul de administrare

Alegerea oamenilor potriviti pentru a-ti completa consiliul de administrare este cea mai cruciala parte e procesului, si de cele mai multe ori si cea mai dificila.

Trucul, spun expertii, este sa te asiguri ca alegi oameni care sa-ti completetze cunostintele existente sau sa stabileasca noi combinatii de abilitati sau experiente.

Ai nevoie de oameni care sa inteleaga afacerea si industria in care activezi dar si sa gandeasca strategic.

De obicei, companiile apeleaza la pensionari sau fosti directori executivi sau alti oameni cu experienta manageriala.

Pentru ca un consiliu de administratie sa fie complet, nu trebuie sa lipseasca un avocat, care sa rezolve problemele de la resurse umane, un agent de vanzari cu experienta pentru a ajuta la formarea altor agenti, si alti profesionisti care sa aiba cunostinte pe probleme de marketing.

Axeaza-te pe oameni care sa inteleaga operatiunile si sa estimeze finantele de care ai nevoie.

Unele companii cauta sa aduca la conducere persoane influente nu doar pentru experienta lor, ci mai degraba pentru contactele lor in domenii precum inginerie, drept, sau alte industrii. Acestia ofera oportunitati de afaceri si o promovare mai buna a misiunii companiei.

In mod normal, orice companie finantata de fonduri de investitii isi va numi actionarii in consiliul de administratie.

Ca sa echilibrezi oarecum aceasta influenta recruteaza oameni independenti, care sa nu aiba legatura cu alte companii sau institutii financiare.

Apoi, de multe ori apar relatii contradictorii intre persoanele din interiorul companiei si cele din exterior.

Probabil unul din rolurile consiliului de administratie este de a pune membrii fata in fata, de a crea o legatura si de a discuta despre diferitele opinii si puncte de vedere.

Chiar daca doresti un consiliu de administratie cu un numar redus de persoane care sa supravegheze compania, implicarea unei voci independente te va ajuta sa pastrezi perspectivele.

Dincolo de aptitudini speciale, experienta in industrie sau cunostinte, expertii te sfatuiesc ca printre membrii consiliului de administratie sa fie si persoane cu aptitudini soft (aptitudini antreprenoriale).

Nu vrei pe cineva care sa domine toate activitatile, astfel incat toata lumea sa se simta intimidata.

Stabileste obiectivele


Majoritatea consiliilor de administratie fixeaza un regulament intern pe baza caruia se stabilesc responsabilitati si competente.

Acest statut ar trebui sa prevada si durata mandatutului unui consiliu. Expertii citati de Inc.com sunt de parere ca o experienta de 4 ani la conducere te va ajuta sa pastrezi o perspectiva noua a mediului de
afaceri. In decursul acestor patru ani, un CEO aplica 90 % din cunostintele membrilor consiliului.

Asigurarea rotatiei membrilor consiliului contribuie de asemenea la identificarea de lideri tineri in business.

In ceea ce priveste dimensiune consiliului de administratie, oamenii de afaceri spun ca nu exista un raspuns pentru fiecare companie in parte.

Este recomandat sa ai un numar de 7-15 persoane in consiliul de administratie, insa cel mai important lucru este sa gasesti un echilibru in ceea ce priveste numarul acestora.

Daca consiliul cuprinde prea putini membri, atunci nu va exista diversitate de opinii, daca din contra sunt prea multi membri, va fi prea dificil sa-i organizezi.

Trebuie sa te asiguri ca folosesti cu intelepciune timpul petrecut alaturi de membrii consiliului de administratie, sa beneficiezi de pe urma acestor discutii.

De asemenea stabileste modalitatea in care se succed membrii in consiliul de administrare.

Prezideaza intalnirile


Daca ai acumulat suficienta experienta in conducere, implica-te in instituirea unui program puternic de intruniri si stabileste linii de comunicare.

Daca in trecut, o intalnirea a consiliului de administratie insemna 90% din timp dedicat prezentarilor si 10% dedicat discutiilor, acum timpul pentru prezentari s-a redus la 20%.

Una dintre cele mai frecvente plangeri venite din partea membrilor consiliului de administratie este ca managementul tinde sa-i bombardeze cu o gramada de date inainte de intalniri.

Frecventa reunirii consiliului de administratie depinde de tipul de afacere. Expertii spun ca acestia se pot intalni fie de 4 ori pe an, adica o data la 3 luni, fie in fiecare luna.

De fiecare data cand te decizi sa intrunesti consiliul de administratie, trebuie sa stabilesti in avans cate o strategie pentru fiecare intalnire.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#administratie, #afacere, #ceo, #conducere, #consiliu , #CEO