Cel mai bine platiti CEO din America

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 10:49
1719 citiri
Cel mai bine platiti CEO din America
John Hammergren, CEO McKesson,

Daca esti miliardar sau director corporativ, atunci poate ai observat cum se strang multimi de oameni in preajma casei tale.

Poate nu stii impotriva a ce protesteaza si s-ar putea sa glumesti ca, daca protesteaza, o fac pentru ca nu lucreaza si nu au altceva mai bun de facut. Dar una dintre reclamatiile lor cele mai mari este legata de faptul ca bogatii nu au incetat sa se imbogateasca, in timp ce starea saracilor s-a inrautatit permanent. Si aici trebuie admis ca au dreptate.

Economia stagnanta continua sa ii afecteze pe cei de jos, dar nu a daunat nici macar 0,0001% celor bogati. Indemnizatiile celor mai bine platiti directori executivi, incluzand salarii, bonusuri, avantaje si valoarea actiunilor exercitate, au crescut cu 28% fata de anul trecut, conform Governance Metrics International, citat de Money Msn.

Protestatarii de pe Wall Street s-ar putea totusi sa nu se afle unde trebuie pentru a picheta titanii de pe lista celor mai bogati. Asta pentru ca niciun reprezentat de pe Wall Street nu se afla in topul celor mai bine platiti 10 directori executivi corporativi (CEO).

Cel mai bine platit director executiv din domeniul bancar este Jamie Dimon, director executiv al JPMorgan, care beneficiaza de o indemnizatie de 42 de milioane de dolari, dar se afla in afara primelor 10 pozitii.

Cel mai bine platit director executiv din America este John Hammergren, care lucreaza la compania McKesson, din industria farmaceutica si care are o indemnizatie de 131,2 milioane de dolari.

Alaturi de el, in varful piramidei se afla Rallph Lauren, de la Polo Ralph Lauren, care ocupa pozitia a doua, cu o indemnizatie de 66,7 milioane de dolari si Michael Fascitelli, CEO al Vornado Realty Trust, din domeniul imobiliarelor, care ocupa pozitia a treia cu o indemnizatie de 64,4 milioane de dolari.

Industria media si a publicitatii e reprezentata in top de Robert Kegler, CEO la Walt Disney si John Wren, de la Omnicom Group, ambii cu indemnizatii de peste 45 de milioane de dolari.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#cel mai bine platiti CEO , #CEO