BMW a avut in 2006 cel mai bun an financiar din istorie

Vineri, 09 Martie 2007, ora 08:00
1073 citiri

BMW, cel mai mare producator mondial de automobile premium, a avut in 2006 cele mai bune rezultate financiare din istoria sa, dupa ce a obtinut venituri de aproape 50 miliarde euro si un castig inaintea impozitarii de 4,1 miliarde euro, conform raportului financiar publicat joi de companie.

Venitul net al BMW a crescut anul trecut cu 28%, pana la 2,87 miliarde euro, iar veniturile totale au crescut cu 5% pana la 48,9 miliarde euro, datorita avansului vanzarilor si al serviciilor financiare oferite de companie. Castigurile iniante de impoziate ale BMW au ajuns la 4,12 miliarde euro, din care 372 milioan euro au venit din vanzarea actiunilor detinute la producatorul de motoare pentru avioane Rolls Royce.

"Anul 2006 a fost cel mai bun an finaciar din istoria companiei (...) Am fost capabaili sa atingem, si in unele cazuri sa depasim tintele pe care ni le-am stabilit pentru 2006", a spus pentu Reuters, Norbert Reithofer, CEO al BMW.

Actiunile producatorului masinilor BMW, Mini si Rolls Royce la bursa din Munchen au crescut joi cu 0,7%, pana la 42,78 euro pe actiune, impulsionate de rezultatele financiare peste asteptari.
Reithofer a declarat ca e increzator si se asteapta la vanzari record pentru toate cele trei marci, pe fondul lansarii unui nou model Mini si a noilor generatii BMW seria 3 si X5.

Grupul BMW a vandut anul trecut 1,37 milioane de vehicule, in crestere cu 3,5% fata de anul 2005. In primele doua luni ale acestui an, BMW a vandut 190.000 de masini pe plan mondial, iar tinta pentru intreg anul este de 1,4 milioane de unitati.

Anul trecut in Romania s-au vandut 1.656 de masini BMW, 97 de masini Mini si o limuzina Rolls Royce.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...