Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vrei masina electrica Renault? Vei plati plati abonament lunar pentru baterie

Vrei masina electrica Renault? Vei plati plati abonament lunar pentru baterie

Clientii Renault care vor achizitiona modelele electrice ale marcii vor plati lunar abonamente pentru inchirierea bateriei, potrivit reprezentantilor importatorului in Romania, anunta Mediafax.

"Renault separa proprietatea vehiculului de cea asupra bateriei, pentru a garanta o functionare optima a celei din urma pe durata ciclului de viata a vehiculului. Prin acest serviciu, Renault garanteaza o baterie permanent functionala pe toata durata contractului de inchiriere", au declarat reprezentantii companiei.


Clientii pot opta si pentru achizitia bateriei, insa pretul acesteia poate ajunge la 10.000 de euro, iar costul intretinerii acesteia va fi suportat de cumparator.


In Franta costul unui abonament lunar este de 79 de euro pentru modelul Fluence Z.E., de 72 euro fara TVA pentru Kangoo si 45 euro cu TVA pentru Twizy.


Vehiculele vor fi lansate in Romania pana la sfarsitul anului.


Din infrastructura de alimentare a masinilor electrice pot face parte statiile Quickdrop, unde clientul va putea sa schimbe acumulatorul descarcat cu un altul incarcat in circa trei minute, bornele de incarcare rapida, unde posesorul de vehicul electric va putea alimenta acumulatorii in cateva zeci de minute si sistemele Wall Box, care pot fi instalate si la domiciliul clientului, caz in care timpii de incarcare cresc cu pana la opt ore.


De asemenea, va exista posibilitatea incarcarii la o priza domestica, insa specialistii Renault nu recomanda acesta metoda din cauza unor posibile suprasolicitari a instalatiei electrice si a timpilor indelungati de alimentare.


Renault Romania elaboreaza, impreuna cu companiile de furnizare a energiei, un proiect privind realizarea infrastructurii necesare vehiculelor electrice, acesta urmand sa fie propus primariilor din orasele cu peste 100.000 de locuitori.


Proiectul propune elaborarea unui caiet de sarcini care vizeaza incurajarea utilizarii vehiculului electric in localitatile respective prin punerea la punct a unor infrastructuri specifice.


Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, sustine ca programul "Rabla" va putea fi accesat si de cei care doresc sa cumpere autovehicule electrice, acestia primind in locul unei masini casate sase vouchere, in valoare totala de peste 5.000 de euro.


Oficialul a declarat ca Ministerul Mediului ii va sprijini pe cei care doresc sa achizitioneze masini electrice prin acordarea unei facilitati de pana la 25% din pretul masinii, chiar daca nu au masini de casat.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1848 ori