UDMR va fi solidar cu Guvernul la asumarea raspunderii

Sambata, 22 Mai 2010, ora 09:59
1404 citiri
UDMR va fi solidar cu Guvernul la asumarea raspunderii

Vicepresedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, ministru al Mediului, afirma ca reprezentantii Uniunii vor fi solidari cu Guvernul in ceea ce priveste asumarea raspunderii pe masurile convenite cu FMI, desi isi doresc acceptarea ideii ca pensiile mici sa nu fie reduse, precizeaza Mediafax.

Vicepresedintele executiv al UDMR a afirmat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca Uniunea si-a asumat raspunderea de a intra in acest Guvern si este de parere ca nu exista nicio alta cale in afara de masurile restrictive anuntate de Executiv.

"Nu cred ca e momentul sa dam bir cu fugitii, acum, cand e greu. (...) Suntem de acord ca n-avem ce face, din pacate, in momentul actual, cu aceste decizii restrictive, pe care le-am luat cu strangere de inima. Dar in ceea ce priveste pensiile, trebuie ca pensia minima sa ramana 350 de lei si va trebui sa nu scada pensiile mici", a spus Borbely.

El a precizat ca, din calculele facute, rezulta ca, daca raman intacte pensiile pana la 600 de lei, suma care ar fi rezultat din reducerea acestora cu 15 la suta - circa un miliard de lei - poate fi adunata prin impunerea unui procent mai mare de impozitare a pensiilor mai mari, spre exemplu, de 2.500 de lei.

"Noi am propus acest lucru si inca e o problema discutata. Deci suntem de acord cu masura luata, nu este in afara spiritului scrisorii catre FMI. (...) Miercuri putem da drumul la scrisoarea FMI, dar in pachetul de masuri care va fi prin asumarea raspunderii de catre Guvern, probabil joi, acolo, deja in procedurile interne, putem, la pensii, sa facem aceste modificari", a spus Borbely.

El a subliniat ca acesta a fost punctul de vedere al UDMR de la inceput.

Borbely a spus ca problema nereducerii pensiilor mici va fi discutata marti, la intalnirea grupurilor parlamentare cu presedintele Traian Basescu, deci cu o zi inainte de trimiterea scrisorii catre FMI.

"Ieri (joi - n.r.) am avut o discutie la Cotroceni si am spus acelasi lucru, ca trebuie sa analizam, sa vedem, de aceea presedintele vine la grupurile parlamentare marti, sa mai discutam", a spus Borbely.

Intrebat ce vor face reprezentantii Uniunii daca totusi nu vor avea castig de cauza pe acest subiect, Borbely a spus ca UDMR nu este interesata de invitatia opozitiei de a sustine o motiune de cenzura.

"Daca miercuri Guvernul trimite scrisoarea, si noi suntem membri ai Guvernului si ai coalitiei, deci joi ne asumam raspunderea. Nu vom lua decizii pentru ca un partid sau altul din opozitie ne face aceasta oferta. Nu ne intereseaza aceasta oferta", a spus Borbely.

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit joi la Palatul Cotroceni, cu premierul Emil Boc si cu reprezentanti ai partidelor din arcul guvernamental.

"Pe fond, a fost o discutie pe marginea scrisorii de intentie, concluzia fiind sustinerea intregului arc guvernamental privind masurile anuntate pentru punerea in aplicare a scrisorii de intentie cu FMI", a precizat, pentru MEDIAFAX, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#asumare raspundere masuri scadere pensii pensie minima , #stiri Laszlo Borbely