Reabilitarea termica a blocurilor va creste pretul apartamentelor cu 15 la suta

Marti, 28 Martie 2006, ora 00:18
996 citiri

Pretul apartamentelor va creste cu aproape 15 la suta dupa programul de reabilitare termica a cladirilor multietajate de locuit.Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) a lansat programul de reabilitare a blocurilor din Romania in 2005. Costul total pe apartament, estimat intre 1.200 - 3.000 euro, va fi suportat in mod egal de bugetul statului, autoritatile locale si de catre asociatiile de proprietari.

Conform ministrului delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, acest program are si alte avantaje precum cresterea economiei in ceea ce priveste costurile pentru incalzire cu aproximativ 30 la suta.

Pentru asociatiile de locatari care vor dori sa intre in acest program va trebui obtinuta o majoritate de 50 la suta plus unu. Timpul estimat pentru finalizarea lucrarilor este de circa doi - trei ani de zile pentru fiecare bloc in parte, in functie de structura sau vechimea acestuia.

Deocamdata sunt 23 de cladiri incluse in acest program, iar alte 50 se asociatii de locatari sunt pe lista de asteptare.

Pe langa fondurile pe care statul le are alocate in acest an pentru acest program, din 2007 Uniunea Europeana ar putea sustine programul din fondurile structurale destinate programului de dezvoltare urbanistica la nivel european.

BANII NOSTRI - COTIDIAN ONLINE DE FINANTE SI AFACERI

Investmania.ro - Primesti 10.000 vRON si inveti sa investesti pe Bursa !

Nextcar.ro - Viitoarea ta masina te asteapta! Masini noi si second-hand.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...