Programul "Rabla" continua si dupa 1 ianuarie

Marti, 29 Decembrie 2009, ora 17:11
2140 citiri
Programul "Rabla" continua si dupa 1 ianuarie

Premierul Emil Boc a anuntat marti, inaintea sedintei de Guvern, ca programul "Rabla" va fi continuat si dupa 1 ianuarie 2010, mentionand ca nu exista impedimente legale care sa blocheze desfasurarea programului, informeaza NewsIn.

"El (programul Rabla, n.r) se continua dupa 1 ianuarie si nu exista impedimente legale pentru ca el sa mearga mai departe", a declarat Emil Boc.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, la investire ca vrea sa promoveze o ordonanta de urgenta privind taxa auto pentru a scapa macar de una din cele cinci proceduri de infringement motivate.

El a adaugat ca programul Rabla va porni de la 1 ianuarie, iar in ce priveste programul pentru innoirea parcului de tractoare - ghidul de finantare este finalizat, programul urmand sa inceapa cat de curand.

De asemenea, presedintele APIA, Ernest Popovici, a declarat pentru Newsin ca programul de innoire a parcului auto, cunoscut ca Programul Rabla, ar trebui sa continue inca patru-cinci ani si, pentru a-si dovedi eficienta, ar trebui, printre altele, sa inceapa la 1 ianuarie.

"Pentru ca Programul Rabla sa-si dovedeasca eficienta, este nevoie ca mai multi factori sa fie indepliniti cumulativ. In primul rand sa nu mai inceapa in februarie-martie, ci la 1 ianuarie. Totodata, trebuie sa poata intra in program nu doar persoanele fizice, ci si cele juridice, sa poata fi incluse si autovehiculele comerciale usoare, nu doar autoturismele, si sa fie implicate si societatile de leasing", a precizat presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#rabla, # taxa auto, # parc, # autovehicule , #stiri Laszlo Borbely