Pe ce s-a dus bugetul anticriza

Luni, 20 Iulie 2009, ora 00:28
1043 citiri
Pe ce s-a dus bugetul anticriza

Aproape 13 miliarde de lei din fondurile publice au ajuns, in primul semestru al acestui an, in diverse proiecte de infrastructura.

Respectiva suma reprezinta cam o treime din toti banii care trebuiau cheltuiti in acest an pe modernizarea si construirea de drumuri, scoli, spitale sau sisteme de irigatie.

"Au fost alocate si platite efectiv, in primele sase luni, 1,073 miliarde lei din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintelor (MDRL) pentru proiecte de infrastructura", au declarat repre zentantii institutiei, citati de revista "Capital".

Din bugetul primului semestru, 99% a fost executat. Cum nu toate ministerele o duc la fel de bine ca acesta, Emil Boc a hotarat, chiar cu riscul de a creste deficitul bugetar, sa treaca banii pentru infrastructura alocati ultimului trimestru in cel de-al treilea.

Pentru infrastructura, pana la finele anului, institutiile publice ar trebui sa cheltuiasca 27 de mili ar de de lei.

Dar din cauza biro - cratiei si a capacitatii reduse a constructorilor, sansele sunt foarte mici ca acesti bani sa fie cheltuiti, spune fostul ministru al lucrarilor publice, Laszlo Borbely.

Acesta declara ca ministere precum cel al Mediului, care siau alocat bani foarte multi pentru proiecte de infrastructura, vor avea mari probleme in a cheltui aceste sume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, #criza, #infrastructura , #stiri Laszlo Borbely