Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noul Guvern Tariceanu are tot 15 ministere

Noul Guvern Tariceanu are tot 15 ministere

Noua structura a cabinetului Tariceanu a pastrat acelasi numar de ministere (15), insa au fost comasate o parte din Ministerul Economiei cu Ministerul Finantelor, partea de comert cu turismul si IMM-urile, iar lucarile publice au fost unite cu dezvoltarea regionala (fostul MIE).

Astfel, fosta structura a guvernului continea Ministerul Finantelor, condus de liberalul Sebastian Vladescu si Ministerul Economiei si Comertului, condus de liberalul Varujan Vosganian. Noua structura sparge Ministerul Economiei si Comertului in doua si uneste finantele cu economia, sub sefia lui Vosganian, iar comertul a devenit parte a unei noi structuri - Ministerul Comertului, Turismului si IMM-urilor, condus de liberalul Ovidiu Silaghi.

Comasarea economiei cu finantele intr-un singur minister se regaseste in cateva tari europene Franta, Italia, Spania si Grecia. Ministerul Transporturilor, Turismului si Constructiilor publice a fost impartit astfel: Ministerul Transporturilor, condus de liberalul Ludovic Orban, turismul a intrat in subordinea lui Silaghi, iar lucrarile publice au ramas la acelasi Laszlo Borbely, care a mai primit si dezvoltarea regionala (fostul Minister al Integrarii).

In privinta ministrilor delegati a fost pastrat liberalul Mihai Voicu pentru postul de ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul, au disparut posturile de ministru delegat pentru comert si cel de ministru delegat pentru lucrari publice, insa a ramas vacant postul de ministru delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala si urmarirea aplicarii acquis-ului comunitar, iar Cristian David a fost mutat la Ministerul Internelor.

Ca urmare, noua structura a guvernului Tariceanu este urmatoarea:

Ministerul de Externe - Adrian Cioroianu

Ministerul Economiei si Finantelor - Varujan Vosganian

Ministerul Justitiei - Tudor Chiuariu

Ministerul Internelor si Reformei Administrative - Cristian David

Ministrul Apararii - Teodor Melescanu

Ministrul Transporturilor - Ludovic Orban

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului- Cristian Adomnitei

Ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse- Paul Pacuraru

Ministrul pentru IMM, Comert, Turism si profesii liberale - Ovidiu Silaghi

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Decebal Traian Remes

Ministrul Sanatatii Publice - Eugen Nicolaescu

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor publice si locuintelor - Laszlo Borbely

Ministrul Mediului si dezvoltarii durabile - Atilla Korody

Ministrul Culturii si Cultelor - Adrian Iorgulescu

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei - Zsolt Nagy

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 812 ori