Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nou program pentru constructia de locuinte

Nou program pentru constructia de locuinte

Executivul a aprobat, miercuri, o hotarare privind derularea unui program care are ca scop relansarea constructiei de locuinte pentru perioada 2007-2010, prin realizarea unor spatii de locuit moderne si accesibile unui numar cat mai mai mare de cetateni, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Programul va fi derulat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Guvernului, prin Agentia Nationala de Locuinte (ANL).
Ministrul delegat pentru lucrari publice Laszlo Borbely a precizat ca noul program are la baza inventarierea terenurilor care in prezent se afla in administrarea diferitelor institutii publice ale statului si nu sunt folosite.

"Ministerele, institutele care au asemenea terenuri, trebuie sa raspunda in termen de 20 de zile la solicitare, urmand sa facem protocoale cu autoritatile publice locale, sa trecem aceste terenuri, prin hotarare de Guvern, in administrarea lor, si sa incepem un program nou de constructie de locuinte care va cuprinde si locuinte in credit ipotecar si locuinte in chirie", a explicat Borbely.

In opinia ministrului delegat, acest program va influenta piata imobiliara. Borbely a subliniat ca nu vor fi probleme cu terenurile si ca pretul locuintelor va fi convenabil. De asemenea, ar putea exista posibilitatea ca dupa cinci ani tinerii sa poata cumpara locuintele respective, iar banii obtinuti sa fie folositi pentru constructia altor imobile.
Ministrul delegat a precizat ca va oferi informatii mai detaliate despre acest subiect peste aproximativ o luna si jumatate.

El a mentionat ca se lucreaza in paralel la finalizarea pachetului de legi privind locuirea - Legea locuintelor, Legea chiriilor si cea a condominiului.
"Dorim sa schimbam notiunea de locuinta sociala care acum raspunde unui segment foarte restrans. In urma discutiei cu Asociatia primarilor si Asociatia Consiliilor judetene am ajuns la concluzia ca trebuie sa largim conceptul de locuinta sociala, cum e si in alte tari, si trebuie sa dam posibilitatea primariilor sa acorde aceste locuinte si altor categorii de cetateni", a mentionat ministrul delegat.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 801 ori